• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Шефът на "Граф Игнатиево" защити МиГ-29

Шефът на "Граф Игнатиево" защити МиГ-29

/КРОСС/ МиГ-29 са изправни самолети. Това каза пред bTV бригаден генерал Николай Русев, който е командир на авиобаза "Граф Игнатиево". Процесът на поддръжка на самолета не е целеви еднократен, той се проверява и поддържа постоянно. Всички части са нови и пристигат от Русия, те имат гаранция и ресурс. Всичко е спекулация. Всяко говорене, че са остарели - също, защото те се поддържат в перфектно състояние. Има ги и всички системи, за да се спаси пилотът, обясни ген. Русев.

Той обясни, че след всеки опит за спекулация с теми, свързани с авиацията, ще се действа законосъобразно. По отношение на летателните часове на пилотите, той каза, че те наистина са малко. Ген. Николай Русев каза, че от началото на годината до момента на катастрофата загиналият пилот е имал 12 часа и 50 минути летене, което Русев определи като малко.

Веднъж в годината се изпълняват пускови полети над море, няма как да има повече, каза още Русев. Трябва да има последователни решения и действия в тази посока, добави той. Относно семейството на загиналия пилот Русев изрази възхищението си към силата, с която са го посрещнали: "Няма как да не се чувствам виновен за това, че не успях да върна у дома майор Терзиев. Не усетих никакъв укор. Напротив, казаха ми: Благодаря. Съпругата му даже ми сподели, че тя е знаела рисковете и че ще се справят", сподели командирът на авиобаза "Граф Игнатиево", който съобщава тъжната вест на роднините на загиналия пилот. Той не пожела да развива хипотези за причините за случилото се, но коментира, че е важно да се намери "черната кутия" на време. В солена среда в морето тя може да оцелее 10 дни, добави Русев.

По-рано днес от Министерството на отбраната съобщиха, че издирването на "черната кутия" на изтребителя МиГ-29.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо НАТО не ни оказа помощ при този тежък инцидент и ни остави сами в неволята? Така ли ще бъде и в други тежки моменти или България е член само в негова услуга?

13.06.2021 21:48:29

Поредната мисирка...

Измислената собственичка на сайта "Афера", където командват ДПС и ТИМ, лешперката известна повече във Варна като Голямата Водка Веселина Томова с изявите си в последно време ярко демонстрира, че парите на задкулисието, пръснати по различни шкафчета и зайчарници, са достигнали до още един доскорошен борец за правда, превръщайки я в поредната мисирка на борисов след такива бивши ярки негови критикари като Антон Тодоров, Тома Биков и др. видни новогерберасти. Жалко, но факт...Самото днешно изявление на бившия премиер е най-яркото доказателство за нейното измекярство, започнало с няколкомесечни нейни и на други лумпенизирани дебили антирадевски публикации, и използването й не само като пощенска кутия в едно нескопосано милиционерско мероприятие, наподобяващо на активно.

13.06.2021 18:46:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.