• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Българите, обвинени в шпионаж в Англия, не се признават за виновни

Българите, обвинени в шпионаж в Англия, не се признават за виновни
Петимата са в различни затвори и се включиха в съдебното заседание чрез онлайн връзка

/КРОСС/ Българите, обвинени в шпионаж в Англия, не се признават за виновни. Това стана ясно на днешното съдебно заседание срещу тях.

Орлин Русев, Катрин Иванова, Бисер Джамбазов, Ваня Габерова и Иван Стоянов отхвърлиха повдигнатите им обвинения, че са събирали информация за лица и хора по поръчка на руските тайни служби. Отделно Русев, Джамбазов и Иванова отрекоха обвинението, че са притежавали фалшиви документи за самоличност със злонамерена цел.

Петимата се включиха в съдебното заседание чрез онлайн връзка от различни английски затвори, в които се намират вече година.

Шестият обвинен Тихомир Иванчев, който бе арестуван преди месец, също бе присъединен към делото, но той не заяви дали приема, или отхвърля обвиненията.

Според обвиненията на британската прокуратура българите са следели хора и обекти в Европа, посочени от Русия. Целта била да се помогне на Москва да осъществява враждебни действия срещу наблюдаваните цели, включително потенциално отвличане. Групата била ръководена от 46-годишния Русев и е действала близо две години, преди българите да бъдат арестувани през февруари 2023 г., твърди обвинението.

Следващото заседание по делото срещу тях ще е през май.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това е препорьката на нашите кукловоди Да докажат че са васали на НАТО ЕС на МВФ Световната банка На масоните ордена на темплиерите Те управляват нашата дьржава Ние като народ сме осьдени на геноцид Духовен икономически политически и културен Ние трябва да носим знамето на борбата срещу Русия Това са ни отредили А кьде са антифашиския сьюз народния фронт срещу тези хиени Мьлчат и дума не обелват да защитят тези невинни хора Има и Хелзински комитет правата на човека А те сьщо мьлчат Защото се работи срещу славяните и Русия идиоти са нашите политици и предатели БНТ радио са част от тях

23.03.2024 01:18:02

Анонимен

Скалъпени намерения на оснвание предположения и потенциално възможни действия, които не са се случили. В резултат на конюнктурната антируска политика на британците. Намерили си жертви. Българските власти си траят и са ги оставили чужди да се саморазправят с тях.

22.03.2024 21:48:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.