• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Русия с нота към САЩ с искане за прекратяване доставките на оръжие за Украйна

Русия с нота към САЩ с искане за прекратяване доставките на оръжие за Украйна

/КРОСС/ Москва е предала на Вашингтон нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна, съобщи руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

"800 милиона долара, такава е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени оръжия за Киев от Вашингтон", подчерта Антонов в интервю за телевизия "Русия-24". "Това е огромна сума, тя не помага на търсенето на дипломатическо решение, регулирането на ситуацията", добави посланикът. "Предавали ли сме нота - да, подчертахме неприемливостта на ситуацията", заяви той, като уточни, че Русия е поискала прекратяване на тази практика.

САЩ "се опитват да повишат още повече залозите и да изострят ситуацията", според Антонов. "Задачата е да не се допусне, както американски сенатори заявяват открито, Русия да стои твърдо на краката си, руските интереси да се уважават по света, да се чува гласът на Русия", добави дипломатът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Докога няма да се разбере, че вината за започване на войната е на отвъдокеанската подлога Зеленски. По техни указания дълго време се целеше да предизвика Русия, чрез изстъпленията в Донецк, Луганск, провокации по границите с Русия и неспазване на Минското споразумение. А сега жертва и народа на своята страна, като не сключва примирие, отново по чужди указания. На всички обаче е ясно, че от продължаване на войната и задълбочаване на загубите интерес имат американците.

25.04.2022 11:52:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.