• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Жозеп Борел: Очаквам ЕС да бъде единен по въпроса с Русия

Жозеп Борел: Очаквам ЕС да бъде единен по въпроса с Русия

/КРОСС/ Върховният европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел изрази днес очакване външните министри от ЕС да бъдат единни и решителни при обсъждането на реакцията на последните действия на Москва.

Ясно е, че Москва е поела в посоката на конфронтация с Европа, случаят с Алексей Навални е ярък пример за нарушение на руските ангажименти. Руската страна отказва да вземе предвид решението на Европейския съд по правата на човека за Навални, отбеляза Борел.

При пристигането си за участие в днешното заседание на Съвета на ЕС по външни работи той не уточни дали ще се възползва от правото си сам да предложи санкции срещу руски представители. Очаква се европейските външни министри да обсъдят възможността санкции да бъдат наложени на пряко отговорните за нарушаването на човешките права в Русия.

За да вземе решение, Съветът на ЕС трябва да постигне единодушие. В края на тази седмица отношенията с Русия ще бъдат обсъдени и от Европейския съвет.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Направо му завиждам на този Борел , като си приказва сам си вярва.Или тои си е пълен идиот .

24.02.2021 13:51:33

Анонимен

Към незаконните прокурорските атаки към президентството и негови служители могат да се добавят и много други „ударени” затова, че знаят за нечисти финансови афери, които имат връзка с висшите етажи на властта и не само свързани с тях, които са известни на чуждите разузнавания, но се пазят като ценен инструмент. Има вероятно нещо и в български сейфове, но се пази за подходящ момент.

24.02.2021 13:22:09

Анонимен

Американски подлоги. Как пък толкова (учени) хора не разбраха политиката на Щатите, безкрайните войни, които водят, безкрупулния натиск, който упражняват върху целия свят. Русия им е виновна за всичко, тази , която загуби 27 милиона през втората световна, която освободи от колониалн робство десетки страни в Африка, Латинска америка, която .......Колко още свалени режима да видим за да осъзнаем, че този свят иска промяна и солидарност с истината. Какво правят американците със своите 700 военни бази по света, каква работа имат в Афганистан, Сирия, в Ирак. До кога ще тормозят света със своите самолетоносачи, със скандалния си диктат. Е не могат всички да са пачаври и да се хилят като дебили.

23.02.2021 18:42:49

Стоян Димитров, фб

Алооо Европа! Налагате санкции на Русия заради ареста на Навални! Ами кога ще санкционирате България заради управлението,,на Борисов поради незаконно,доказаните арестите на президентските съветници на Румен Радев!!! След като,вече Съда доказа категорично,това! Дори тук става въпрос за арести на Ви-ши държавни чиновници в европейска демократична държава!!! Сега вече е ясно че българската прокуратура нарочно,е арестувала тези съветници за да отклони общественото внимание от шкафчето с евро и златните кюулчета! Точно, по този начин имаше публичен опит за опетняване на Президента Румен. Най вероятно с политически цели за 100% овладяване на политиката в България с фашистки при уми! Кога Европа ще тропнете на Борисова-та масата? Румен Радев! Политик Президент обичан заради справедливостта си дори без почти никаква власт в България дори може спокойно да се каже че не само, той и съветниците му са опетнявани и репресирани ами и семейството,на Президента! Хора щом правителството арестува незаконно президентските съветници,представете си какво се случва с обикновеният гражданин! Споделяйте защото,по този начин не може да се продължава! Споделяйте нека европейските лидери да разберат че ние тук сме на ясно,какво се случва! Може да бъде изображение с 1 човек

23.02.2021 18:37:12

Дипломат от кариерата

Скоро Русия, след като построи Северен поток, ще отсвири ЕС, както заяви Лавров. И тогава господ да е на помощ на населението в Европа. Студовете при Сталинград ще им се видят райски.......

23.02.2021 18:27:20

Анонимен

Очаквам Русия да отговори подобаващо твърдо. Вероятно ще се стигне до сериозна конфронтация с лоши последици! Но който си търси белята, задължително ще я намери. Просто това няма как да продължава.

22.02.2021 23:58:31

Анонимен

Супер политически демагог. В Русия изглаждаше като провинил се ученик и външният руски министър каза противното, което е факт, че ЕС се конфронтира и е доказано чия е инициативата.

22.02.2021 23:01:29

Иван Андреев

Според мен правилната стратегия на взаимоотношенията на хората трябва да следва следните правила: 1. Взаимно опрощаване! 2. Помиряване! 3. Обединяване!

22.02.2021 16:57:33

Анонимен

Ако и другите в Комисията са идиоти като този, жална ни майка. Искахме да се присъединим към ЕС, в значителна степен и за да се спасим от глупостта и корупцията на собствените правителства. Това което демонстрират чиновниците в Брюксел е още по-отчайващо. Аз и на Боко не мога да потърся сметка и съм безпомощен, освен да го напсувам, а на този изобщо не си представям как да му каже колко не съм съгласен с него. Може нашият ресорен министър и да се съгласи с общата позиция, но това просто прави позицията колективен идиотизъм, нямащ нищо общо нито със справедливостта, нито с демокрацията, нито с интересите на Европа. Възниква въпросът, за какво са ни тези комисари и те всъщност, наши комисари ли са или на щатите?

22.02.2021 11:53:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.