• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Москва: Предупреждаваме САЩ да стоят далеч от Крим и крайбрежието ни

Москва: Предупреждаваме САЩ да стоят далеч от Крим и крайбрежието ни
Това е за тяхно добро, обяви руският зам.-външен министър Сергей Рябков

/КРОСС/ Москва предупреждава САЩ, че е добре за тях да стоят по-далеч от границите на Русия и Крим, защото рисковете от инцидент са много високи. Това заяви зам.-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, цитиран от РИА Новости.

„САЩ трябва да разберат, че рисковете от инциденти са много високи. Вече видяхме нещо подобно в съвсем различна водна зона тази година. Предупреждаваме САЩ, че е по-добре те да стоят настрана от Крим , от нашето черноморско крайбрежие. Това е и за тяхно добро“, каза Рябков пред репортери. Сергей Рябков беше категоричен, че американският флот няма работа в близост до бреговете на Русия. По думите му действията на Вашингтон са провокация, която изпитва търпенията на руската страна, но която няма да постигне целите си.

Той каза още, че Москва няма да се откаже от защитата на рускоезичното население в Донбас въпреки изявлението на американския държавен секретар Антъни Блинкън, че Русия ще си плати за агресивните действия в Югоизточна Украйна. „Всяка заплаха по наш адрес затвърждава убеждението ни, че провеждаме верен курс“, подчерта Сергей Рябков.

По-рано източник в турското външно министерство заявил пред руската агенция, че Вашингтон е уведомил Анкара за преминаването на два военни кораба през Босфора към Черно море, където те ще бъдат разположени от 14-15 април до 4-5 май. Операциите на американски военни кораби в Черно море са „рутинни“, САЩ координират тези действия с турските власти съгласно конвенцията от Монтрьо, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Междувременно Русия изпрати 15 военни кораба и плавателни съдове от Каспийската флотилия до Черно море. Това съобщи пресслужбата на Южния военен окръг във вторник. По-рано беше съобщено, че повече от десет кораба на Каспийската флотилия ще отидат до Черно море като част от контролна проверка. „Като част от контролната проверка за зимния период на обучение, 15 кораба, включително 3 артилерийски и 8 десантни, както и поддържащи кораби, извършват преход от Каспийско към Черно море“, се казва в съобщението .

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и военният министър Лойд Остин пристигат в същото време в Брюксел за консултации със съюзниците си от НАТО като се очаква основна тема да е  нарастващото напрежение с Русия на фона на решението на Москва за струпване на войски по границата с Украйна. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Правилно е МВФ да разбере, че напечатаната валута си е чиста хартия и чрез създаването на световен хаос няма да им излезат сметките.

14.04.2021 12:16:52

Анонимен

САЩ и НАТО да се изтеглят от границите на Русия .САЩ се обявяват в защита на целостта на чужда страна,докато Русия защитава собствените си граници .А марионетката Зеленски тласка народа си в братоубийствена война .

14.04.2021 11:47:33

Анонимен

Най-лошото е, че въвличат и България в тази опасна игра. Примерите от историята са все още много пресни. Също така легендите за кончината на цар Борис след срещата му с Хитлер. Дори в условията на фашистката диктатура не дръзнахме да изпратим войски срещу Русия.

13.04.2021 21:11:10

Анонимен

Да напълним един два кораба с доказани русофоби и да ги пратим начело със Соломон Паси да им разкажат на руснаците играта. Плевналиев може да бъде друг водещ. май не един два, имаме хора за цял самолетоносач.

13.04.2021 17:28:09

Анонимен

Истеблишмънта на краварите е пълен с маразматици и уроди. Напрежение предизвикано от Русия? Фашисти убиват деца в Донецк, а руснаците са виновни. Хохлите се готвят да атакуват- пак руснаците виновни. Краварите идват на прага на Русия, а руснаците нямат право да се подготвят за защита на собствената си територия? За развитието на нормалните отношения в света щатите са ЗЛО.

13.04.2021 17:17:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.