• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Демереджиев: Русия още не е отговорила защо издирва Христо Грозев

Демереджиев: Русия още не е отговорила защо издирва Христо Грозев

/КРОСС/ В България все още няма отговор от Русия защо Христо Грозев е обявен за издирване, каза от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Иван Демереджиев.

За да получим информация какви са причините да бъде включен в списък за издирване, изпратих писмо до Руската федерация, с което поисках да бъдат посочени причините, каза още вътрешният министър.

На 29 декември посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова бе извикана в Министерството на външните работи. След разговорите във ведомството тя оповести, че журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят. Той ще си живее там, където си живее, допълни посланикът.

Митрофанова обясни, че на сайта на вътрешното министерство на Русия никога не пишат конкретни обвинения. "Според процедурата всеки следовател, който води дело и не може да намери конкретно лице, може да го обяви за издирване. Това даже не е централизирана информация. Затова е много важно МВР на България да изпрати запитване до нашето вътрешно министерство и те да изяснят ситуацията", уточни тя.

Грозев бе изслушан вчера в парламентарната комисия за контрол над спецслужбите. Той бе обявен за издирване от Русия. В съобщение на руското министерството на вътрешните работи се казва, че той е издирван за нарушаване на „член от Наказателния кодекс на Руската федерация".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някой броили ви за бройка?

06.01.2023 23:43:38

Анонимен

„Партньорските” служби авансово са предупредили нашите да си приберем неудачника и да му берат грижите. Той обаче им няма доверие за възможностите да го подсигуряват финансово и не иска да си дойде. Раздухва версията, че можел да бъде убит затова, че е „рзследващ” журналист. Селски хитрец.

06.01.2023 20:54:13

Анонимен

Адвокате , адвокате ......

06.01.2023 13:43:05

Анонимен

Какво се правите като „ударени с мокър парцал”? Каква информация търсите, като всичко е ясно. „Информацията” на българина, който не е български журналист, е от западни източници, които той би трябвало да назове, а ако е от агентурни то тогава си заслужава търсенето. Освен това тази информация не е потвърдена от други източници. Разпространена информация, която не се потвърждава от няколко източника се нарича дезинформация, което е престъпление по всеки Наказателен кодекс, бил той руски или на „демократичния Запад”. Не е ли вече ясно, че всеки западен агент, ако бъде разкрит повече не представлява интерес и се изоставя. Тогава наистина има заплаха за живота му, но не толкова от службите срещу, които е работил, а от други негови недоброжелатели, които са отдадени на тази „професия”.

06.01.2023 13:34:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.