• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Керемедчиев: Сваленият американски дрон е инцидент, Русия не търси пряка конфронтация

Керемедчиев: Сваленият американски дрон е инцидент, Русия не търси пряка конфронтация

/КРОСС/ По-скоро е инцидент това, че руски изтребител свали американски разузнавателен дрон. Пентагонът го определи като непрофесионални действия на руски бойни пилоти. Руският посланик в САЩ пък казва, че е просто инцидент въз основа на некоординирани действия. И двете държави не отправят обвинения една към друга. Смятат го за инцидент, който обаче рано или късно щеше да се случи. Черно море е гореща точка на съприкосновение между Русия и САЩ. Русия не търси пряка конфронтация с НАТО, не смятам, че е удар срещу САЩ. Това каза за "Твоят ден" дипломатът Милен Керемедчиев.

По думите му Русия смята територията около Крим за руска територия, докато международната общност не смята така. "Миналата година имаше същия проблем с британския разрушител. Русия действа изключително агресивно, за да покаже, че това е тяхна територия. Според мен има щети и по дрона, и по самолета. Ако смятаха, че е умишлена провокация, САЩ нямаше да пропуснат да използват в реториката си да го подчертаят, защото ще дойдат много добре за американската дипломация, отправяйки обвинение, че Русия напада разузнавателни средства на НАТО", заяви той.

Според него този тип сблъсъци се случват при много малко пространство на маневриране. "Дронът се е приближил твърде много до изтребителя. Събирането на информация от такива дронове е много важно за Украйна, но и много чувствително за Русия. Инциденти ще има и за в бъдеще, заради малкия периметър", посочи Керемедчиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чий го търсят щатите в Черно море? Ако събират информация за да я предадат на Украйна, като воюваща страна, то самите щати стават участник в конфликта. Руснаците имат пълно право да ги гърмят на поразия. Чудя се защо до сега не са свалилли половината от Старлинк. Някъде прочетох, че Кирби твърди, че щатите защитават националните си интереси в Черно море. Изумих се.

15.03.2023 13:14:00

Анонимен

Коментарите от американска и руска страна за инцидента с разузнавателния дрон са в рамките на очакваното, но българските медии са толкова задръстени в американско поклонничество, че изкараха тази новина на първо място в емисиите, като е ли тя е най-важната за българската общественост, а посещението на румънският президент сбутано накрая. За българската общественост това може да не е от голямо значение, защото българската политика вече им е до болка позната, но не се ли усещат, че това е обида за Румъния и ще се приеме като крайно неуважение и зачитане.

15.03.2023 11:01:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.