• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Русия и Китай разширяват сътрудничеството си в сферата на енергетиката

Русия и Китай разширяват сътрудничеството си в сферата на енергетиката

/КРОСС/ Китай възнамерява да разшири енергийното сътрудничество с Русия по всички етапи на производството. Това обяви китайският посланик в Русия Джан Ханхуей, предаде Ройтерс.

Китай очаква да разшири сътрудничеството по цялата производствена верига в енергийната индустрия, поясни той.

"Пред лицето на колебанията на глобалния енергиен пазар и пред външните рискове и предизвикателства Русия и Китай винаги се придържат към принципите на взаимно доверие и взаимна изгода, непрекъснато увеличават сътрудничеството в енергийната област и по този начин дават положителен принос за гарантиране на глобалната енергийна сигурност", изтъкна посланик Джан Ханхуей.

По думите му двете страни са в активни дискусии относно планирания от Русия газопровод "Силата на Сибир 2", включително технологията на проекта, бизнеса и начина на сътрудничество. Китай и Русия трябва да проведат стриктни, научни и систематични изследвания и демонстрации за такъв мащабен проект, подчерта Ханхуей.

Китайският посланик се застъпва за интеграционен режим на сътрудничество нагоре и надолу по веригата в новия проект за газова връзка, не само с оглед на разширяването на чистата търговия към цялата индустриална верига, но и с оглед на широките перспективи на Пекин за пазара на потребление на природен газ. Той се надява, че Китай да установи по-дългосрочен и по-стабилен режим на сътрудничество с Русия за съществен напредък в проекта възможно най-скоро.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А ние си сътрудничим с тези, които са в упадък. Запътили сме се главоломно към еврозоната, а еврото се срива и работещите с тази валута понасят загуби.

20.12.2023 15:26:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.