• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Русия наложи санкции на още девет украински компании

Русия наложи санкции на още девет украински компании

/КРОСС/ Русия наложи санкции на девет украински компании и така удължи черния им списък, предаде Ройтерс, като се позова на правителствен указ.

Русия и Украйна са в конфликт от 2014 година. Москва анексира украинския полуостров Крим и подкрепи проруските сепаратисти в Източна Украйна. Русия отхвърля обвиненията на Киев, че нейни военни са участвали в конфликта.

Оттогава западните държави са наложили редица санкции, на които Русия отговори със свои контрамерки. Фирмите, спрямо които ще се прилагат "специални икономически мерки" според новото руско постановление, публикувано късно снощи, включват украинския производител на кораби Крейншип (Craneship), фирмата Донмар (Donmar) за шлепове, товарния оператор Трансшип (Transship) и производителя на метали Максима метал (Maxima Metal).

В указа не се посочват причините за санкциите срещу тези девет компании, отбелязва Ройтерс.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Крим не е анексиран !Крим се върна там където му е мястотот след референдум !Крим е руски ....четете история .

14.02.2021 18:11:24

Анонимен

Няма ли да спрете с това анексиране бе хора, колко трябва да си тъп и продажен за да не знаеш, че по време на Олимпиадата САЩ чакаха да се инсталират в Крим, да си направят една военна база като в Косово, Бондстил и да си инсталират там ракетите, че и да блокират цялата флота на Русия в Черно море. Е Русия и Путин ги изпревари, като си върна принадлежащия им исторически Крим и всички направо се о....ха. Турците и те все още гледат на Крим като на своя територия, пък ние прегърнахме краката на Янките и им се кълнем във вечна вярност. И никакви факти, исторически и политически не увират в главите на нашите маицепродавници. Много станахте Господа, не е само Иво Инджев и Коритарчето.

13.02.2021 18:06:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.