• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Медведев: Русия е готова да се защити с всякакви оръжия, включително ядрени

Медведев: Русия е готова да се защити с всякакви оръжия, включително ядрени

/КРОСС/ Светът е на ръба на глобален конфликт, ако Вашингтон иска поражението на Москва. Русия ще се защитава с всякакви средства, включително с ядрено оръжие, заяви Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„Очевидно е за всички разумни сили, че ако САЩ искат поражението на Русия, значи сме на ръба на глобален конфликт. Ако САЩ искат поражението на Русия, тогава имаме право да се защитаваме с всякакви оръжия, включително ядрени", написа Медведев в своя канал в Telegram.

Медведев припомни, че предишния ден беше обявено послание на руския президент Владимир Путин до Федералното събрание, в което, наред с другото, се съобщава за прекратяване на участието на Русия в Договора за съкращаване на стратегическите оръжия (СТАРТ, СТАРТ-3).

„Закъсняло решение, чиято неизбежност отбелязах миналата година", заяви зам.-председателят на Съвета по сигурността.

Според него това решение, предизвикано от войната, обявена на Русия от САЩ и други страни от НАТО, ще има огромен отзвук в света като цяло и във Вашингтон в частност.

„В края на краищата американският истаблишмънт досега си мислеше нещо подобно: ще ви осраем навсякъде и във всичко, ще доставяме гигантски количества оръжия на режима в Киев, ще работим за победата на Русия, ще ограничаваме и унищожаваме. вие, но стратегическата сигурност е отделен въпрос. Тя не е свързана с общия контекст на отношенията между САЩ и Русия. Това е почти свещена крава", описа ситуацията Медведев.

Това заключение, продължи той, "по-лошо от престъпление, е груба грешка на американците". Грешката, "породена от тяхната mania grandiosa", тяхното чувство за превъзходство и безнаказаност, смята зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Той цитира думите на Путин, че Русия е невъзможно да се победи на бойното поле, и отбеляза, че "именно с това е свързано спирането (засега) на СТАРТ-3".

„Нека изостаналите елити в САЩ се замислят какво са постигнали".

Речта на американския президент Джо Байдън във Варшава беше „проповед в традиционния за Америка месиански дух", каза още Дмитрий Медведев.

"Байдън се обърна към руския народ пред тълпа поляци. Всъщност той изнесе проповед в традиционния за Америка месиански тон", написа още той в своя канал в Telegram.

"Изглеждаше нечестно и нелепо. Кой е този странен дядо, излъчващ с объркан поглед от Полша? Защо се обръща към хората от друга държава в момент, когато е пълен с вътрешни проблеми? Защо трябва да се страхуваме да слушаме политик от враждебна държава, която излъчва омраза Защо гражданите на Русия трябва да вярват на лидера на Съединените щати, отприщил най-много войни през 20-ти и 21-ви век, но ни упреква в агресивност, да се доверят на човек, който ръководи всичките си отслабване на интелектуалните възможности само за да се гарантира, че Русия претърпява „стратегическо поражение"?," коментира Медведев.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Западът да кади около портрета на президента Путин, да не го замести Медведев.

22.02.2023 12:22:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.