• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Елена Поптодорова: Смята се не дали, а кога се очаква опитна Русия да тества единството и готовността на НАТО

Елена Поптодорова: Смята се не дали, а кога се очаква опитна Русия да тества единството и готовността на НАТО

/КРОСС/ Конгресът на депутатите на Приднестровието се събира много рядко. Последният път, когато са се събрали, е бил през 2009 година. Подобен апел за помощ от Русия беше отправен от Донецк и Луганск преди нападението над Украйна. Външният министър на Русия Сергей Лавров подхвърли една уж непредизвикана реплика, че „Молдова е в същата ситуация", посочи в BTV „Тази сутрин" Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб в България.

Това дава основания за стратегически стъпки за засилване на отбранителния капацитет. Затова един по един военните министри и лидери на държави като Германия, Дания, Швеция, Франция, Полша, Балтийските държави дават преценки колко години ще са необходими на Русия да възстанови загубите от сегашните военни действия срещу Украйна, за да предприеме ход срещу друга европейска държава. Смята се не дали, а кога се очаква опит на Русия да тества единството и готовността на НАТО, каза още тя.

Еманюел Макрон говореше за стратегическо двусмислие. Опитваше се да наложи и постави Франция в сърцето на стратегическите дискусии относно засилване на отбранителния капацитет. След това външният му министър направи уточнение. Всички държави отрекоха да има такова намерение за изпращане на войски в Украйна, посочи вицепрезидентът на Атлантическия клуб по отношение на изказването на френския президент.

Ако чешкият премиер не беше изпуснал фразата публично, че подобна тема е била на масата на закритата среща в Елисейския дворец, изобщо нямаше да водим този разговор. Според мен той го е направил умишлено, но поне вече може да се изчисти стратегическото виждане на всички лидери на държавите в НАТО и на военното ръководство. Няма никакви планове и решение за разполагане на войски на НАТО в Украйна, добави Поптодорова.

Виждам голяма активност във военното крило и главното командване на европейските сили, за да се активира военното планиране. От началото на годината идват предупреждения от различни лидери. Военният министър на Германия обяви, че Алиансът трябва да се готви за война с Русия. Всички артикулират възможността за атака на Русия срещу държава от НАТО, допълни Елена Поптодорова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тази клептоманка не само открадна парфюм от Полша А прибра на центъра на София мезонет за няколко хиляди Ощети държавата ни с 500 хиляди лева Когато чуе за Русия почва да лае от злоба Едно котило с Клинтанови Пасито Зеленски Урсула Столтенберг Тоест американска кучка и реве за война Не е виждала какво е ужаса на една световна война Тази е за затвора

04.03.2024 07:55:13

Анонимен

КРАДЛАТА елена попторова ръси мозък по вякакви въпроси.ДОКАЗАНА КРАДЛА, а срам няма!

01.03.2024 15:49:45

Анонимен

Не обиждайте овцата, това полезно животно, като я сравнявате с Ленчето, която вече и мляко не може да даде.

29.02.2024 14:23:43

Анонимен

Тъпа и грозна овца. Русия вече тества НАТО и като цяло му го начуква много успешно. Към момента се доказаха няколко неща. На първо място е адаптивността на Русия и руските въоръжени сили. На второ място се доказа несъвършенството на западното оръжие и огромното изоставане на НАТО в сферата на новите оръжия. На трето място се доказа порочната система ползвана от щатския военно промишлен комплекс: произвеждат бавно, скъпо, неефективно, трудно за използване и поддръжка, капризно по отношение на климатичните фактори оръжие. На четвърто място се изясни критичната зависимост на западните армии от спътниковата навигация и едновременно с това наличието у Русия оръжие, което е в състояние да ги лиши от сателитите им. На пето място става ясна невъзможността на колективния запад да взема смислени, съобразени с възможностите, реалностите и последствията решение. На практика, към настоящия момент Така наречения колективен запад съществува благодарени емилостта и разума на руското ръководство. В тези условия дали не е по-добре да се мисли и работи в посока на устойчив мир в света , а не за тотална война?

29.02.2024 09:04:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.