• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Полша е възхитена от уменията на Русия на петролния пазар

Полша е възхитена от уменията на Русия на петролния пазар

/КРОСС/ Москва майсторски използва позицията си на петролния пазар и извлича максимални ползи, пише полски седмичник Myśl Polska. Според автора на статията, Анджей Щенсняк, Русия, като един от трите водещи производители на петролни продукти, заедно със САЩ и Саудитска Арабия, се опитва да извлече всичко възможно от позицията си.

„Руснаците подхождат към петролната политика по прагматичен начин", отбелязва журналистът.

Щенсняк твърди, че има деликатна игра между трите петролни сили. Според него Москва умело маневрира между интересите на партньорите, използвайки ги за собствените си нужди. Така през 2016 г. руската страна се преструва, че е развила тясно сътрудничество с Рияд чрез няколко споразумения за ограничаване на производството, поддържане на дистанция в отношенията с близкоизточната монархия. Това помогна за запазване на цените след рязък спад.

В разгара на пандемията Русия отново се съгласи да намали производството, но този път подкрепи позицията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който беше възмутен от рязкото увеличение на производството на петрол в Саудитска Арабия, което доведе до проблеми в индустрията в САЩ . „През цялата 2020 г. Русия действаше като неразделна част от глобалната мозайка, която беше толкова необходима на САЩ, за да спаси американските петролни работници", припомни Шченсняк.


Журналистът отбеляза също, че Русия успешно се възползва от санкциите на САЩ срещу Венецуела, заемайки мястото си при вноса на петролни продукти за САЩ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.