• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Американците искат преговори, а държавата - война и разчленяване на Русия

Американците искат преговори, а държавата - война и разчленяване на Русия

Подкопването и „деколонизирането"на страната на Путин е основната цел, а не спасяването на „демокрацията" в Украйна

/КРОСС/ Повечето американци трябва да е очевидно, че държавата не работи в техен най-добър интерес. Одобрението на Конгреса е на най-ниското ниво за всички времена, въпреки че от юли насам се е повишило от 17% на 22%.

При анкетирането американците посочват инфлацията и икономиката, достъпа до здравеопазването и насилствената престъпност като най-важните въпроси. Страхът от Русия фигурира далеч надолу в този списък.

Но за държавата основният фокус не е здравето и сигурността на американския народ. Не, за държавата и нейните "партньори" и "заинтересовани страни" основният фокус е войната, кражбата и подчинението в името на неолибералното завоевание.

Повечето хора разбират, макар и често неясно, че крайната точка на войната е изчезването на цивилизацията и вероятно краят на живота на планетата. Обикновеният човек вярва, че преговорите трябва да са най-отпред и в центъра, когато започне една война, но това е анатема за "хуманитарните интервенционисти", които сега отговарят за външната политика.

Подкопаването и "деколонизирането" на Русия е основната цел, а не спасяването на "демокрацията" в Украйна, натрапена на украинския народ чрез кървав преврат, украсен с термина "цветна революция" и забележителното одобрение за подривната дейност на Национален фонд за демокрация. И Русия добре осъзнава това.

"САЩ и европейските страни, които държат на думата си, искат да разделят и отслабят Русия", заяви председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин през 2021 г. по време на среща с президента Владимир Путин и депутати от долната камара на парламента.

Правителството на САЩ и НАТО вече преброиха на колко части трябва да бъдем разделени и изчислиха максималния брой хора, които трябва да живеят там, обяснява Игор Баринов в стенограма до Путин, качена на неговия официален сайт. Това не е нова идея. 

По време на "Голямата война" външните министерства на Германия и Австро-Унгария започнаха съвместна секретна операция за разчленяването на Русия.

Западните стратези трябва да обмислят ясно своята предпочитана геополитическа организация на Евразия преди, а не докато Русия започне своя спонтанен разпад.

Руският президент Владимир Путин е прав, че една цветна революция, която ще събори сегашната полуавторитарна политическа рамка на Русия, е започнала своя неизбежен марш към Москва.

Още през 1997 г. Збигнев Бжежински си представяше, че една "свободно конфедеративна Русия съставена от Европейска Русия, Сибирската република и Далекоизточната република ще намерят мястото си, където по-лесно да развиват по-близки икономически отношения със своите съседи. Всеки от конфедеративните субекти ще може да използва своя местен творчески потенциал, задушаван от векове от тежката бюрократична ръка на Москва".

Планът Бжежински включваше насърчаване на независимостта на Украйна, за да се предотврати възкресяването на имперската Русия, както и насърчаване на разширяването на НАТО в балтийските държави. Крайната игра на Бжежински беше да раздели Русия на три по-малки държави, за да гарантира, че Русия никога повече няма да се въздигне", пише Стивън Моргенстърн. След падането на Съветския съюз Дик Чейни пише на заместник-съветника по националната сигурност Робърт Гейтс, че "иска да види разпадането не само на Съветския съюз и на Руската империя, но и на самата Русия, така че тя никога повече да не бъде заплаха за останалия свят", според Кейси Мишел.

Представете си реакцията, ако Русия, Иран, Северна Корея и Китай призоват американските щати, разположени покрай мексиканската и канадската граница, да се отделят от САЩ. Корпоративните пропагандни медии ще имат много полева работа а американското правителство несъмнено ще започне бомбардировката по границата след няколко дни, ако не и след часове.

Но тогава, разбира се, американското правителство и неговите собственици, които се смятат за "изключителни", ще кажат, че това което правят, не е неморално или съмнително, а избиването на милиони е "цената, която си струва да се плати", както би казала Мадлин Олбрайт, ако беше още жива. Или това арогантно и психопатично поведение ще свърши скоро, или животът на самата планета може да свърши - поне за съществата над нивото на хлебарките, плодовите мушици и бактериите Ешерия коли.


Източник: в. Галерия

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.