• 23 Окт 2021 |
 •  USD / BGN 1.6817
 •  GBP / BGN 2.3182
 •  CHF / BGN 1.8334
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 10°C

Председателят на НД „Русофили” с призив към българската общественост

Председателят на НД „Русофили” с призив към българската общественост

„ХОРА, БДЕТЕ!" - гласи мотото на призива

/КРОСС/ На 28 септември започва процесът срещу председателя на Национално движение „Русофили" Николай Малинов, обвинен в шпионаж в полза на Русия.

Изминаха две години откакто е повдигнато това обвинение. За тези две години българската прокуратура не успя да представи нито един факт, който да подкрепя наказателното преследване. В Обвинителния акт за такива факти са представени нормални и напълно съобразени със закона взаимоотношения с руски организации и личности.

„ХОРА, БДЕТЕ!"

Ние, ръководството на НД „Русофили", окачествяваме наказателното преследване, предприето срещу нашия председател, като част от хибридната война срещу хората по света, които обичат Русия.

Българската държава, в лицето на специализираната прокуратура, направи мащабен опит за дискредитиране на НД „Русофили". Бяха арестувани 16 човека, а разпитвани стотици. Чрез всички свои действия по това досъдебно производство спецпрокуратурата се опита да налага в обществото внушения, че Движението работи срещу националната сигурност на страната.

По повод на тази груба и безпрецедентна атака срещу НД „Русофили", намерила юридически израз в безпочвено обвинение срещу Николай Малинов в шпионаж в полза на Русия, ние за пореден път ясно ще заявим:

„Европа и България са по-силни заедно с Русия". „Русофобията е болестно състояние, сродно с фашизма", „България трябва да се стреми към дружелюбни отношения с Русия, защото двата народа, българският и руският, са неразривно свързани исторически и цивилизационно".

ПРИЗОВАВАМЕ всички, и неправителствени организации, и общественици, и политици, които защитават правото на всеки гражданин да отстоява своите политически възгледи, да застанат в подкрепа на Николай Малинов.

ПРИЗОВАВАМЕ всички, които са убедени, че конфронтацията с Русия е нецивилизована, геополитически противоестествена и пагубна за плодотворните международни отношения, да се противопоставят на всякакви опити да бъде криминализирано положителното отношение към Русия.

Ние, русофилите, чиито ценности геополитическата конюнктура преследва, ще извикаме заедно с Юлиус Фучик - „ХОРА, БДЕТЕ!" Бдете, защото днес арестуват нашите идеи, утре ще арестуват вашите!

А на представителите на прокуратурата в България, които използват държавното обвинение като бухалка против политическите опоненти на официалната политика, ние, ръководството на НД „Русофили" ще кажем на висок глас: „Вашите действия ще имат обратен на търсения ефект! Ние не само, че няма да се снишим, напротив, ние ще направим всичко възможно русофилските ценности да продължат да се утвърждават още по-категорично в обществения ни живот!"

Декларирайки открито тези свои политически, геополитически и цивилизационни позиции, ние изразяваме и своята увереност в професионализма и обективността на българския съд.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Неизпращането на български войници но Източния фронт срещу СССР, по време на ВСВ от страна на България, съюзник на Германия е най-блестящият далновиден политически ход на българско правителство и нейния монарх в новата ни история, който спаси страната ни от тежки следвоенни последствия.

23.09.2021 16:28:53

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.