• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Сергей Лавров: Русия ще отговори на САЩ при евентуални санкции заради Навални

Сергей Лавров: Русия ще отговори на САЩ при евентуални санкции заради Навални

/КРОСС/ Москва, въз основа на принципа на реципрочност, ще реагира на евентуално обявяване от страна на Вашингтон на антируски санкции във връзка с Алексей Навални. Това увери министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на пресконференция, предава TACC.

„Ще реагираме еднозначно, никой не е отменил едно от правилата на дипломацията - реципрочността", припомни първият дипломат на Москва.

По-рано бе съобщено, че на 2 март американските власти могат да обявят санкции срещу Русия заради опозиционния политик Алексей Навални. Ограниченията ще бъдат въведени съгласно Закона за контрол на химическите и биологичните оръжия и премахването на бойните действия от 1991 г., както и в съответствие с два указа. Единият от тях бе подписан през март 2014 г., след като в Крим беше проведен референдум за обединение с Русия. Този документ предвижда възможността за налагане на санкции срещу руските служители. Вторият указ от 2005 г. е за борбата срещу разпространението на оръжия за масово унищожение. Държавният департамент и Белият дом все още не са коментирали официално информацията.

Не се пояснява срещу кого се планират новите ограничителни мерки, но бе отбелязано, че във Вашингтон ще направят изключение за чуждестранната помощ, както и за някои лицензи за износ за Русия.

В понеделник CNN, позовавайки се на източници от американската администрация, съобщи, че тази седмица Вашингтон възнамерява да наложи ограничителни мерки срещу Русия поради ситуацията около Навални. Според CNN въвеждането на ограничения ще става в координация с Европейския съюз.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Един чипиран от Кремъл взел да обяснява на кой да се има доверие, драги на Русия ли да се има доверие, че не спазва никакви договори, присвоява си чужди територии, окупира чужди държави, шантажира бедни държави,като България с безумни цени на енергоносители. Всичко в Русия конспирация,лъжа и пропаганда. Имало едно време мирно съществуване , ти добре ли си, що войни инициира СССР, що терористи финансира из цяла Европа, а за мантрата че НАТО нямало да се разширява го разпространяват пак същите лъжци, няма такава официална договорка, а и държавите влизат там по собствено желание, само и само да се спасят от гнусната политика на имперска Русия.

03.03.2021 09:57:30

Анонимен

Докато имаше СССР и Варшавски договор имаше Мирно съвместно съществуване. Ликвидира се Варшавския договор и разпадна соц. лагер, но НАТО противно на деговорките след обединяването на Германия остана и се разшири на Изток започнаха санкциите срещу Русия. Затова Запада не заслужава никакво доверие.

03.03.2021 00:12:31

Анонимен

Само така, никакви кравари в Сибир, еле пък в Сочи ...

02.03.2021 23:48:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.