• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Русия с черен рекорд: Регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 за ден

Русия с черен рекорд: Регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 за ден

/КРОСС/ Русия регистрира най-високия брой жертви за един ден от избухването на пандемията, докато страната се бори с рязко нарастване на инфекциите, предизвикани от силно заразния щам Делта.

Официално властите отчетоха 652 смъртни случая от коронавирус през последните 24 часа, надхвърляйки рекорда, поставен през декември миналата година.

Рекордно голям брой ежедневни смъртни случаи - 119 - също е отчетен във втория по големина руски град Санкт Петербург, който трябва да бъде домакин на четвъртфинал на Евро 2020 в петък.

Някои експерти смятат, че Русия значително подценява смъртните случаи от коронавирус, като отчитат само случаите, когато е установено, че COVID-19 е основната причина за смърт след аутопсията. Инфекциите в национален мащаб са нараснали с 20 616, което увеличава броя на случаите в Русия до близо 5,5 милиона - петият най-висок в света.

През последните няколко седмици Санкт Петербург и столицата Москва бяха засегнати от прилив на инфекции, като властите отново въведоха вирусни ограничения.

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че вариантът Делта представлява 90 процента от случаите в столицата. За да ограничи разпространението на инфекциите, кметът нареди на московските фирми да изпратят у дома 30 процента от неваксинираните служители и ресторантите да допускат вътре само клиенти, които са били ваксинирани или са преболедували болестта през последните 6 месеца.

Москва стана и първият руски град, който въведе задължителни ваксинации, изисквайки поне 60 процента от работещите в сферата на услугите да бъдат напълно ваксинирани до средата на август. Няколко руски региона последваха примера, изисквайки определени групи граждани да получат по една доза от руските ваксини.

В същото време социологическите проучвания показват, че населението остава скептично настроено към руските ваксини. Въпреки че от декември са на разположение безплатни препарати, само 22,2 милиона от население от около 146 милиона са получили поне една доза до понеделник.

Със 134 545 смъртни случая от вируса, Русия има най-високите жертви от COVID-19 в Европа - въпреки че властите бяха обвинени, че омаловажават тежестта на ситуацията в страната.

Според статистическата агенция Росстат Русия има поне 270 000 смъртни случая от началото на пандемията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Спутник V май не работи, руснаците не му вярват и не се ваксинират, между другото Бразилия, Унгария и Словакия се отказаха от него, въпреки платените милиони. Няма да е лошо сватя Курнела да каже с какво се е ваксинирала, щото много напористо го рекламираше….Става ясно за съжаление, че с пропаганда не се бори пандемия.

29.06.2021 19:04:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.