• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Русия затваря границите си от понеделник

Русия затваря границите си от понеделник

/КРОСС/ Русия изцяло затваря границите си от понеделник, за да ограничи разпространението на коронавируса, съобщи руското правителство, цитирано от Франс прес.

Съгласно наредба на правителството Русия "временно ще ограничи движението през пътните, железопътните, пешеходните, речните и смесените пропускателни пунктове на държавната си граница, както и през сухопътния участък на руско-беларуската държавна граница".

Изключение ще се прави за руски граждани, които са дипломати, служители на дипломатически представителства, и консулства на Русия, официални представители на Русия в международни организации, длъжностни лица от постоянния комитет на Съюзната държава на Русия и Беларус, както и за членове на семействата им.

Русия активизира усилията си в борбата с коронавируса, затваряйки от днес поне за седмица всички търговски центрове, ресторанти и по-големи паркове в Москва. Подобни мерки не са взимани от края на Втората световна война, отбелязва ДПА.

По-малко хора се придвижваха в метрото, с автобус или по улиците в столицата и най-голям град на страната, но пролетното време изкуши мнозина да излязат на чист въздух.

Много от тези хора не спазваха разстояние 2 метра един от друг, констатира пред Мелита Вуйнович, представител на Световната здравна организация в Руската федерация.

Досега страната отчита сравнително малко случаи на новия коронавирус. Броят на заразените обаче бързо нараства и днес бяха регистрирани 1264 случая.

Специалисти днес дезинфекцираха тротоарите и улиците като мярка срещу разпространението на вируса.

Освен това руснаците са призовани да останат вкъщи за седем дни от понеделник.

От вчера Русия спря всички международни полети.

Сега властите обмислят да прекратят временно и вътрешните полети, както и движението на влаковете в страната.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И да ви открехна, ингилизите го карат като шведите! PR--а на Борис, ще му мине като на куче, ако изобщо му има нещо ...

30.03.2020 22:44:32

Анонимен

Хора, не съм медик! Разсъждавам просто! Ще се затворите за някакво време - ще намалите заразените и проявилите се. И като се отворите пак - един вирусоносител ви стига и сте пак в началото!!! Може би е цинично, но шведският подход ми се стува по-рационален ... "Ще има жертви - ще помагаме, защото можем!" Населението трябва да преболедува и да си изгради имунитет! Само така вирусът няма да е опасен повече!

30.03.2020 22:36:13

Анонимен

Путин възприе втория подход - ще избягаме от вируса! ГОЛЕМА ГРЕШКА! Съветниците му се объркаха, щото той не е вирусолог! Шведите ви го казаха - населението трябва да го изкара, на тежките случаи - ще помагаме, защото МОЖЕМ!

30.03.2020 22:26:12

Анонимен

Нещо не ми е ясно.Скоро Путин каза,че в Русия е спокойно.Даже изпрати хора и техника да помага на Италианците.Сега изведнъж стана опасно и затвори границите.Или по комунистически-при нас всичко е спокойно.И веднага след това-ох,олеле,кво стана та не вечеряхме.Англия също постъпи аристократично от началото.Сега там е мор.Италия също пасува от началото.Ужаса е неописуем.Каквото си надробиш,това ще кусаш.А ситуацията е като шах-следващ ход - МАТ.

29.03.2020 23:10:05

Анонимен

Верно е!

29.03.2020 18:20:00

Анонимен

Руснаците и Путин действат умно, поетапно и не стресират народа си умишлено както правят хунтаджиите в РБ.

29.03.2020 15:52:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.