• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Медведев: Посланиците на страните от ЕС трябва да бъдат изгонени от Русия

Медведев: Посланиците на страните от ЕС трябва да бъдат изгонени от Русия

/КРОСС/ Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев смята, че посланиците на страните от Европейския съюз (ЕС) трябва да бъдат изгонени от Русия, а нивото на дипломатическите отношения с техните страни трябва да бъде понижено. Причината за настояването му е отказът им да се срещнат с руския външен министър Сергей Лавров.

Той изрази това мнение в X, цитиран от ТАСС.

"Посланиците на страните от ЕС в Русия отказаха да се срещнат с руския външен министър. Уж по съвет на Брюксел. Това противоречи на самата идея за съществуването на дипломатически мисии и назначаването на посланици", пише политикът.

"Всъщност всички тези посланици трябва да бъдат изгонени от Русия, а нивото на дипломатическите отношения със страните от Европейския съюз трябва да бъде понижено", добави той.

Припомняме, че последно Германия обвини Русия в опит да раздели Европа, след изтичане на прихванат запис на германски военни дискусии за това как да се подкрепи Украйна.

Миналата седмица руските медии публикуваха аудиозапис от среща на висши германски военни, проведена от Webex, обсъждаща оръжия за Украйна и потенциален удар на Киев по мост в Крим.

Германия потвърди автентичността на 38-минутния разговор, заявявайки, че разследва това, което нарече очевиден акт на подслушване от страна на Русия, което е част от "информационна война".

Участниците в разговора обсъждат възможната доставка на крилати ракети Taurus на Киев, което канцлерът Олаф Шолц досега публично отхвърли твърдо. Те също така обсъждат как Франция и Великобритания доставят свои собствени крилати ракети.

Въпреки че досега има малък публичен отговор от страна на съюзниците на записа, анализаторите казват, че той вероятно ще обтегне връзките, като се има предвид, че е друг голям пробив в сигурността и разкрива степента на нежеланието на Германия да се намеси твърде много във войната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Медведев пак е по-умерен около Путин има други много по-радикални политици. Да не вземе някой от тях да грабне властта , че тогава европейците ще видят какво значи твърда политика. Ще заметат пода с тях каквито са страхливи и безхарактерни европейските политици.

06.03.2024 12:25:43

Иван Андреев

Правилно.

05.03.2024 17:20:37

Анонимен

Евроатлантиците да плюят в пазвите си Медведев да не бъде следващият президент на Русия.

05.03.2024 09:02:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.