• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Русия е амбицирана да изведе икономиката си до топ 4 в света до 2030 г.

Русия е амбицирана да изведе икономиката си до топ 4 в света до 2030 г.

/КРОСС/ Ускоряването на притока на инвестиции, трансформацията на пазара на труда, ефективността на реалния сектор и бързото развитие на инфраструктурата могат да допринесат за издигането на руската икономика до първите четири най-големи икономики в света до 2030 г. Това заяви министър-председателят Михаил Мишустин, цитиран от ТАСС.

"До 2030 г. Русия трябва да бъде една от четирите най-големи икономики в света по паритет на покупателната способност. Разбира се, трябва да действаме бързо и в различни посоки", отбеляза той.

По негови думи първата стъпка е да се осигури ускорено развитие на инвестициите в капиталоемки бизнеси, както и проекти за технологичен и индустриален суверенитет.

"Важно е пазарът на труда да се трансформира, да се създаде система, която да позволява по-гъвкава преквалификация на кадри в съответствие с нуждите на нашата икономика", отбеляза премиерът.

Мишустин припомни, че нивото на безработицата в Русия е паднало до исторически минимум от 2,8%.

Освен това според него е от ключово значение да се повиши ефективността на реалния сектор и производителността на труда.

"В ход е съответен национален проект, който през миналата година обхвана около 6000 предприятия, в които работят около 1,5 милиона души. От съществено значение е да осигурим бързо развитие на инфраструктурата и да насърчим износа на нересурсови и неенергийни стоки към пазарите на приятелски страни", заяви той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.