• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Доц. Искрен Иванов: 99.9% на президентските избори в САЩ ще се явят Доналд Тръмп и Джо Байдън

Доц. Искрен Иванов: 99.9% на президентските избори в САЩ ще се явят Доналд Тръмп и Джо Байдън

/КРОСС/ 99.9% на президентските избори в САЩ ще се явят Доналд Тръмп и Джо Байдън. И в двете водещи партии не се виждат алтернативи на двамата.

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS международният анализатор доц. Искрен Иванов, който коментира Супервторника в САЩ.

"При Демократите няма политик, който да иска точно в този момент да подкрепи една евентуална война на НАТО с Русия. Байдън е ветеран от студената война и има голям опит във воденето на политика на сдържане на Русия без това да води военен конфликт. За Байдън приоритет е Русия, а за Тръмп е Китай. Към момента няма риск от война между НАТО и Русия, но всичко зависи от конфликта в Украйна. Падне ли Киев ще бъде премината червената линия. Разликата между Тръмп и Байдън е много малка. Не мога да се наема да прогнозирам кой ще спечели изборите.

"В Украйна няма как да има трайно решение и траен мир преди да има ясен диалог между САЩ и Русия. Голямата цел на Русия в тази война е САЩ, а не Украйна или Европа. Русия иска да покаже, че с еднополюсния модел е свършено. САЩ пък иска да покаже, че все още е водещ лидер на света. Виждате какво се случи в Азия, след като САЩ и Китай се разбраха - там цари мир. Същото трябва да се случи между САЩ и Русия - ясен диалог и ясни договорки. Ако Тръмп спечели изборите и реши да наруши споразумението с Китай за Азия, има вероятност да се стигне до Трета световна война", прогнозира доц. Иванов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.