• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ирина Вересчук: Евакуацията от Азовстал е завършена

Ирина Вересчук: Евакуацията от Азовстал е завършена

/КРОСС/ Евакуацията на всички жени, деца и възрастни от завода "Азовстал" е приключена. Това разгласи украинският вицепремиер Ирина Вересчук, съобщи Kyiv Independent.

Информацията се появи и в съветската новинарска организация "Интерфакс". По-рано през деня от ДНР споделиха, че още 50 души са евакуирани от завода.

Съгласно информацията, борбата за "Азовстал" не престава, като съветските елементи са присъединили танкове в щурма. На 6 май при сякаш контрактувано прекъсване на огъня руснаците са нападнали и са умъртвили трима украински военни, като са ранили още шестима, оповестяват от полка "Азов".

Председателят на съветския парламент (Думата, долната камара) Вячеслав Володин се оплака, че Съединени американски щати се меси непосредствено във войната в Украйна. По думите му, "Вашингтон координира, развива и непосредствено взе участие във военни интервенции против Русия".

"Американският режим също би трябвало да носи отговорност за закононарушения, осъществени от нацисткия режим в Киев", настоя Володин, говорейки за "военни закононарушения". Междувременно американското министерство на защитата разгласи девети пакет от военна помощ за Украйна.

Той е на стойност 150 млн. $ и включва 25 000 155 милиметрови снаряда, 3 антиартилерийски системи и съоръжение за електронно заглушаване плюс аварийни елементи за военна моторизирана техника. В звук с Володин, сътрудника му Пьотр Толстой, внук на Лев Толстой, разяснява пред италианския "Ла Република", че Русия няма да спре, до момента в който не стигне до полско-украинската граница.

Толстой е добре прочут и в България – през есента на 2016 година той разгласи, че Русия ще изкупи цяла България, откакто към този момент купила половината черноморско крайбрежие, а след това съобщи, че това било смешка. Военните дейности в Украйна Междувременно основният щаб на украинската войска разгласява видео в обществените мрежи, което демонстрира унищожаването при Змийския остров на съветска ракетна система, качена на съветски десантен катер клас "Серна".

Унищожена е ракетна система "Тор", като ударът е осъществен благодарение на турски дрон " Байрактар ". На този декор съветското министерство на защитата оповестява за свалени украински Су-24, Су-27, 3 десантни хеликоптера Ми-8 и 2 дрона " Байрактар " особено при Змийския остров - поради украинското видео обаче това наподобява никак не е било задоволително. Освен това, още през вчерашния ден се появи видео и на погубен съветски танк Т-90М, който е считан за най-модерният танк на Русия. Това е станало в региона на Харков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А бе КРОСС вие имате ли редактори, за какви съветски елементи, какъв съветски парламент дрънкате или не сте изтрезняли от Гергьовден.От какви источници вземате информация и не ви е за първи път да правите подобни гафове.

08.05.2022 13:55:29

Анонимен

Според вида на оборудването, с което цивилните напускат може да се предположи, че това са чужденци. За причината да са там може да се гадае.

08.05.2022 13:28:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.