• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Проф. Дарина Григорова: Руското общество очаква пак победа

Проф. Дарина Григорова: Руското общество очаква пак победа

/КРОСС/ "На фона не толкова на България, колкото на западноевропейското единомислие в една посока, строго политкоректна и промайданска, Русия е даже либерална в момента. Все още в интернет могат да се срещнат "Ехото на Москва" - в YouTube има свои предавания, частични. Телеканал "Дождь" сам се отказа, защото е свързан и с комерсиално, те сами се оттеглиха". Това коментира пред БНР проф. Дарина Григорова, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

По думите й руското общество е мобилизирано и "всички предположения, че ще има вътрешен метеж срещу Путин, се оказаха напразни".

"Не мисля, че има проблем с елита в Русия, защото отдавна там върви национализация на елита с връщане на капитали в Русия, още преди 10 години Путин ги предупреди, че това трябва да го направят. Има изтичане на одиозни личности, което само радва обществото. Разбира се, част от интелигенцията е свръх критична и свръх уплашена, което е разбираемо, но далеч не е обществото като цяло. Рейтингите на Путин са много високи и въпреки всички трудности и въпреки високата цена - и от двете страни, руското общество очаква пак победа. То няма да претърпи поражение, по никакъв начин... Руското общество е обединено въпреки класическата опозиция на интелигенцията".

Според проф. Дарина Григорова икономиката на Русия е в добро състояние въпреки санкциите, които Западът ѝ налага: "Икономическият блицкриг се провали. Той удря по ЕС, защото той е обвързан много повече с Русия, отколкото САЩ". Тя подчерта, че България може като Унгария да има нюансирана политика спрямо Русия:

"За това се иска политическа воля и чувство за достойнство, което липсва. Политическият ни елит, който в момента е в изпълнителната власт, е копие на Зеленски и можем да очакваме същите неща - както от Зеленски. нещата са сериозни и особено с военно-техническата помощ, а това е военно-техническо съучастие на България, ние сме на границата да бъдем въвлечени в този конфликт. Цяла Източна Европа е под този удар".

"Русия ще попречи Украйна да стане Афганистан за ЕС, което прави в момента с тази оръжейна подкрепа политиката на демократите", смята проф. Григорова.


Източник: БНР

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Един възможен сценарии върху, който анализаторите заслужава да поразсъждават. Между САЩ и Русия вероятно всичко е договорено до детайли. Сферите на влияние са разпределени. Новият световен ред е начертан. Измамения ще се окаже ЕС. На Великобритания е било подсказано да напусне своевременно. Който е искал да стане член на ЕС, но не е станал няма да съжалява. Ако ветото на България удържи РС Македония и Албания ще са й благодарни.

11.05.2022 07:43:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.