• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Медведев: ООН да покани САЩ да изплатят компенсации на мнозина, включително на Югославия

Медведев: ООН да покани САЩ да изплатят компенсации на мнозина, включително на Югославия

/КРОСС/ След като прие резолюция Русия да плати компенсации на Украйна, Общото събрание на ООН трябва сега да призове САЩ да платят компенсации на Корея, Виетнам, Ирак, Югославия и други страни, каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

„Те трябва да приемат същата препоръка за изплащане на пълни репарации, които САЩ нанесоха на Корея, Виетнам, Ирак, Югославия и много други страни, които пострадаха от американците и НАТО", написа Медведев в своя канал в Telegram, коментирайки гласуването на ООН за Резолюцията признава необходимостта от създаване на механизъм, чрез който Русия да плаща военни репарации на Украйна.

Във втория случай "изглежда като началото на агонията на ООН като ключова международна институция за помирение", подчерта той.

"Краят ще бъде болезнен за цялата международна общност", каза Медведев.

Според него резолюцията трябва да легализира плановете на Запада да използва замразените активи на Русия.

"Англосаксонците явно се опитват да създадат правна основа за кражба на незаконно завзети руски средства", добави Медведев.

Общото събрание на ООН одобри вчера резолюция, в която се посочва, че Русия трябва да плати на Украйна военни репарации и че Москва е отговорна за нахлуването в Украйна.

В резолюцията, която беше подкрепена от 94 от 193-те държави-членки на Общото събрание на ООН, се посочва, че Русия трябва да бъде държана отговорна за нарушенията на международното право във и срещу Украйна.

В резолюцията се посочва още, че Русия "трябва да понесе правни последици за всички свои международни незаконни действия, включително изплащането на компенсации за наранявания и всякакви щети, причинени от подобни действия."

Резолюциите на Общото събрание на ООН не са обвързващи, но имат политическа тежест.

Сесията се проведе по инициатива на Канада, Гватемала, Холандия и Украйна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Зомби западната демокрация спасява Русия неколкократно последния век, Щатите изграждат цялата тежка индустрия в СССР през 30г, без нейната помощ Хитлер щеше да си пие кафето във Владивосток, а в начало на 90г без тази помощ в СССР щяха да умрат от глад....

15.11.2022 12:13:10

Анонимен

Формулата на западната демокрация в международните отношения е „Моето право не е право на останалите”.

15.11.2022 11:31:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.