• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Захарова: Все по-дълбокото навлизане на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в унизително фиаско за САЩ като това във Виетнам и Афганистан"

Захарова: Все по-дълбокото навлизане на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в унизително фиаско за САЩ като това във Виетнам и Афганистан"

/КРОСС/ Русия заяви, че одобрението на американските законодатели на новата военна помощ в размер на 60,84 милиарда долара за Украйна показва, че Вашингтон навлиза все по-дълбоко в хибридна война с Русия, която ще завърши с унижение като това във Виетнам или Афганистан, съобщава "Ройтерс".

Руската инвазия в Украйна през 2022 г. предизвика най-тежката криза в отношенията между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Вчера Камарата на представителите на САЩ прие с широка двупартийна подкрепа законодателен пакет на стойност 95 милиарда долара, предоставящ помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван. Това се случи въпреки твърдите възражения на някои републиканци.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова посочи, че е ясно, че Съединените щати искат Украйна "да се бие до последния украинец", включително с атаки срещу руска суверенна територия и цивилни.

"Все по-дълбокото навлизане на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в такова гръмко и унизително фиаско за САЩ като това във Виетнам и Афганистан", предупреди тя.

По нейни думи обикновените украинци са били "водени насила на заколение като "пушечно месо", но Съединените щати вече не залагат на украинска победа срещу Русия.

Западните лидери и Украйна представиха войната в Украйна като заграбване на земя в имперски стил, което показва, че постсъветска Русия е една от двете най-големи национални държави заплахи за глобалната стабилност, наред с Китай.

От своя страна Путин представя войната като част от много по-голяма борба със Съединените щати, които според него са пренебрегнали интересите на Москва след разпадането на СССР през 1991 г. и след това са заговорили да разцепят Русия и да заграбят нейните природни ресурси.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Да.

25.04.2024 08:12:58

Анонимен

Путин, разбира се е прав, а краварите ще го духат. На тях не им пука за украинците или за Украйна, но ще ги боли от загубата на престиж, загубата на влияниеи не на последно място загубата на пари. Всичко, което са разчитали да заграбят, купят или вземат като обезпечение за невърнати кредити, ще го приберат руснаците, отделно от това, което ще приберат на своя територия от западните инвеститори. Това, заедно с намаляването влиянието на долара, конфликта с Китай в сферата на икономиката и инвестициите, назряващия конфликт с ЕС ще ги срути лесно. Всъщност щатите са пирамида. Харчат чужди пари, които не са изкарали и нямат намерение да връщат. Те се затрудняват дори лихвите по дълга да си плащат и редовно са в дефицит на бюджета.

22.04.2024 10:29:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.