• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Путин със забрана да посещава олимпийски игри

Путин със забрана да посещава олимпийски игри

/КРОСС/ Спортният арбитражен съд (CAS) в Лозана публикува текста на решението по спора между Световната антидопингова агенция (WADA) и Руската антидопингова агенция (RUSADA). По-рано беше съобщено, че съдът е забранил на руските спортисти да се състезават под знамето на страната до 2022 г. включително, а на служители да присъстват на Олимпийските игри и Параолимпийските игри. Сега се оказва, че забраната се отнася за Владимир Путин и други висши руски лидери, пише „Московский Комсомолец"

Санкциите, одобрени от CAS, обхващат президента, министър-председателя, вицепремиерите на Русия, членовете на Федералното събрание на Руската федерация, ръководителите и заместник-ръководителите на федералните служби и ведомства, център за спортно обучение, както и всички лица, работещи в администрацията на президента на Русия и в Следствения комитет на Руската федерация.

Ако обаче членовете на руското правителство са членове на МОК или МПК, това правило не се отнася за тях. Също така ръководителят на държавата, в която се провежда състезанието, има право лично да покани член на руското правителство да присъства на събитието.

Ръководителят на Руския олимпийски комитет (РПЦ) Станислав Поздняков нарече забраната на руските държавни служители да присъстват на игрите за неприемлива.

"Решението директно посочва президента на Руската федерация. Не мога да си представя, че арбитрите подкрепят решението за разширяване на тези мерки до държавния глава на суверенна държава", каза той.

На свой ред министърът на спорта на Русия Олег Матицин заяви, че съжалява за това решение. „Най-малкото е неправилно разпространяването на санкциите върху държавните служители", каза той

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да тои ще го направи в наи скоро време, кранчето ще бъде врътнато и икономикта ще е в колапс в Европа.

19.12.2020 23:15:27

николай милков, посланик, РУМНО

Това е пълно безсилие на Запада. На Путин ще му накривят калпака...

18.12.2020 18:16:08

Анонимен

Ха-ха …..всъщност какво е това спорт ?!?

18.12.2020 17:26:31

Анонимен

Затова е този вой за ограничаване на руските енергийни доставки за Европа, защо ако Русия врътне кранчето ще омекнат всички санкции.

18.12.2020 11:29:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.