• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Германия и Италия са одобрили начина на плащане за руския газ

Германия и Италия са одобрили начина на плащане за руския газ

/КРОСС/ Ройтерс цитира свои източници, според които Германия и Италия са казали на техните енергийни компании, че могат да отворят сметки в рубли, за да продължат да купуват руски газ, без да нарушават санкциите срещу Москва, като това е станало след дискусии с Европейския съюз.

Два източника на Ройтерс посочиха, че властите в Берлин са казали на германските вносители на газ, че могат да открият сметки в рубли, за да плащат за руски газ, без да нарушават санкциите срещу Москва, стига плащанията, които извършват към "Газпромбанк", да не са в руската валута.

Източниците също така казаха, че Германия, която е най-големият вносител на руски газ в региона, е действала последователно по въпроса в тясна координация с ЕС.

Италианското правителство също е разговаряло с Европейската комисия и е получило яснота как да купува законно руски газ, заяви пред Ройтерс високопоставен източник от правителството в Рим.

Това се е случило преди италианската енергийна компания Eni да съобщи във вторник, че е започнала процедура за откриване на две сметки в "Газпромабанк" - една в евро и една в рубли, каза източникът.

"Решението е в съответствие с това, което беше съобщено от ведомството", отбеляза същият източник, позовавайки се на енергийния отдел на Европейската комисия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Упс, кой сега е пре.баното камилче? Кирето нещо да каже по въпроса за спасението на Европа? А въпросът за втечнения газ изобщо е сложен. Това са и транспортните разходи и загуби по време на транспорта и загуби при втечняване и регазифициране. Плащаш това което е изходен обем, но получаваш значително по-малко. Така че каквато и да е обявената цена, тя най-вероятно ще е манипулативна и няма да дава възможност за обективно сравнение с конкурентни доставчици.

21.05.2022 10:12:10

Анонимен

Ами сега. С кого са разговаряли нашите управници за плащането на руския газ с ЕС или с американците? Американските танкери с втечнен газ вероятно са цената за отказа от руски газ. Все още не се казва и цената му. Възможно е тези танкери след като са били натоварени и пътуват да са били отказани от някой и затова да има отстъпка от цената. Освен това ще се окаже, че сме техни спасители.

21.05.2022 09:58:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.