• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Руското МО: Крайцерът "Москва" е на вода, пожарът е потушен

Руското МО: Крайцерът "Москва" е на вода, пожарът е потушен

/КРОСС/ Флагманът на Черноморския флот на Руската федерация, крайцерът "Москва", остава плаващ след пожара, който избухна на борда му във сряда вечерта. Това съобщиха от руското министерство на отбраната. Огънят е локализиран и се планира ракетният крайцер да бъде изтеглен на буксир към пристанище.

"Огнището  на крайцера "Москва" е локализирано. Няма открито горене. Експлозиите на боеприпаси са спрени. Основното ракетно въоръжение не е повредено", се казва в информацията на военното ведомство.

„Екипажът на крайцера е евакуиран на намиращите се в района кораби на Черноморския флот“, съобщиха още от руското МО. "Причините за пожара са в процес на изясняване“, допълват от министерството.

В сряда вечерта руското министерство на отбраната съобщи за пожар на борда на крайцера, който е довел до взривяване на боеприпаси. "Корабът е сериозно повреден. Екипажът е напълно евакуиран", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Четири часа по-рано обаче източници от Украйна обявиха, че "Москва" е ударен с две противокорабни ракети "Нептун" украинско производство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

“ПРЕДСТАВИТЕЛ НА СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ НА САЩ ПОПАДНА В РЪЦЕТЕ НА БОЙЦИТЕ НА ДУДАЕВ!” КРАС 14.04.2022 в 18:20 В Мариупол е пленен Главнокомандващият сухопътните сили на НАТО генерал лейтенант Роджър Клутиер!!!!!! Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на Сухопътното командване на НАТО генерал лейтенант Роджър Клутиер се срещат в България на 03.03.2022 год. !!!! В БЪЛГАРИЯ ЛИ СА ОБУЧАВАНИ АЗОВЦИТЕ НА АМЕРИКАНЕЦА??? Генерал-лейтенант Роджър Л. Клоутие-младши пое командването на Съюзното сухопътно командване през август 2020 година. Командващ генерал на Центъра за обучение на армията на Съединените щати във Форт Джаксън, Южна Каролина; Командир, 1-ва бригада, 3-та пехотна дивизия във Форт Стюарт, Джорджия. Служил в Операция Iraqi Freedom и Операция New Dawn, Ирак; Командир, 1-ви батальон, 30-та пехотна, 3-та пехотна дивизия, командир във Форт Стюарт, Джорджия, докато служи в операция „Свобода на Ирак“, Ирак; Командир на 4-12-ти пехотен батальон (механизиран), 1-ва бронирана дивизия, армия на Съединените щати в Европа и седма армия, Германия, докато служи в операция Joint Endeavor, Босна и Херцеговина; Командир, рота D, 4-12-ти пехотен батальон, 1-ва бронирана дивизия, Армия на Съединените щати Европа и Седма армия, Германия; Командир на скаутски взвод, 1-9-ти пехотен полк (L), докато служи в операция Just Cause, Панама. Началник-щаб, 3-та пехотна дивизия (механизирана), Форт Стюарт, Джорджия; …. ПОДОБЕН НА ТОЗИ ПЛЕННИК Е САМО ФЕЛДМАРШАЛ ПАУЛС!!

14.04.2022 18:31:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.