• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Деница Сачева: С политическите партии постигнахме консенсус по определени теми и политики

Деница Сачева: С политическите партии постигнахме консенсус по определени теми и политики

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по Бтв Деница Сачева, каза че че е рано за конкретни имена в кабинета на ГЕРБ. „Нека да дойде понеделник и всички ще ги разберете. С политическите партии постигнахме консенсус по определени теми и политики, полезни за хората. Изпратихме нашата програма на всички парламентарни групи и очакваме отговори, когато получим мандата, по кои теми и въпроси бихме могли да намерим съгласие.

По думите ѝ идеалното правителство е възможното правителство. „Това правителство, което се обединява около ясни евроатлантически ценности, което се стреми към модернизация на страната, такова, което залага на инвестиции в образование и иновации", посочи тя.

„Каузата на всички политически партии трябва да бъде изборите да са честни и прозрачни. Когато говорим за машинното гласуване, има хора които се страхуват да гласуват, става въпрос по-скоро за това как се отчита вотът. Трябва да сме сигурни, че вотът на хората е преброен правилно. Сега се прие да има видеозапис на броенето на бюлетините. Аз не мога да си представя, че може да се говори за такива мащабни манипулации", заяви Сачева.

„Дори и в технологиите може да се случат различни пробиви. Машинният вот не е 100% сигурен", поясни тя.

„Бюджетът винаги се гледа и през нощта. В случая желанието е по-бързо да се приеме този Изборен кодекс, защото не можем да сме сигурни в какъв сценарий работим и в оставащото време на Народното събрание, и дали ще имаме възможност да приемем и другите важни закони. Въпросът е да се намери разумното и балансирано решение и колегите от Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) трябва да разберат какво е демокрация. Мнозинството има възможност да наложи волята си, а ПП и ДБ искат да наложат диктатура на малцинството", обясни Деница Сачева.

„Коалиция на хартиената бюлетина няма. В рамките на това НС политическите сили гласуват в различни комбинации и това не означава, че правят коалиции", подчерта тя.

„Удължителният закон на бюджета задължително трябва да бъде приет. Законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост - също, както и социалните законопроекти. В удължителния бюджет не могат да се внасят допълнителни предложения. МС може сам да вземе решение по отношение на минималната работна заплата. В момента се дискутират различни варианти, но трябва ясно да си даваме сметка, че във финансовата политика има не само разходи, но и приходи. Всеки може да хвърля цифри", поясни бившият социален министър.

бТВ, „Лице в лице"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.