• 02 Дек 2023 |
 •  USD / BGN 1.7985
 •  GBP / BGN 2.2730
 •  CHF / BGN 2.0523
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 12°C

Какво е SEO и как се прави класиране на сайт в Google?

Какво е SEO и как се прави класиране на сайт в Google?

/КРОСС/ Какво е SEO оптимизацията?

Search Engine Optimization или СЕО оптимизация на уебсайт са комплекс от практики и стратегии, които имат за цел да подобрят видимостта на уебсайта ви в търсачките и да увеличат приходите ви от него. Това се прави от хора наричани SEO оптимизатори или от цели SEO фирми.

Основната цел на SEO е да увеличи трафика към уебсайта ви чрез подобряване на класирането му за подходящи заявки за търсене, така наречените "ключови думи".

СЕО е ключов аспект от онлайн маркетинга и управлението на уеб сайтовете. SEO-то включва проучването за ключови думи и избора само на правилните такива, по които да се работи. Това е идентифицирането на думи и фрази, които са свързани с вашия бизнес и е много вероятно потенциалните клиенти да ги изписват в Google, когато търсят определена услуга или продукт.

Важно ли е да се прави СЕО оптимизация?

Да, това е много важно за вашия бизнес. Ако сайтът ви излиза един от първите в търсачките, ще бъде много по-печеливш за вас. Ако сайта ви е добре класиран и излиза в първите десет резултата в търсачките, имате около 30-40% вероятност за посещение на вашия сайт от търсещия. Ако пък е от първите пет резултата, посещенията ще са до 70% от общия брой търсения за конкретната дума за търсене. А знаете ли, че има търсения в Google.bg със стотици хиляди търсения месечно?

Търсачките непрекъснато актуализират алгоритмите си за търсене и затова е нужно СЕО да е непрекъснат процес. Инвестирането в СЕО оптимизация може само да ви даде по-добри приходи занапред като ви класира в едно от челните места на търсачките. Конкуренцията в онлайн пространството носи и по-големите печалби за собствениците на уебсайтове.

Къде да открия добри SEO оптимизатори?

Едни от известните SEO оптимизатори са хората от екипа на 3Д Уеб Дизайн ЕООД. Като една от първите три такива фирми в България, те предлагат тази дейност още от 2008-2009 година, и са класирали огромен брой сайтове на клиенти в Гугъл до момента.

Цените, които предлагат са ниски, тъй като те не са посредници и не аутсорсват, а са един от основните доставчици на този вид услуги в България - над 50 български IT фирми ги ползват като подизпълнител за услуги за копирайтинг и линк билдинг. Затова и могат да си позволят достъпни по джоба на всеки българин цени. Били са лектори и водещи на над 50 курса, семинари и конференции за SEO.

SEO оптимизация и класиране на сайт в Google не се правят само със знания. Трябват и ресурси!

3D Web Design има и други предимства, освен това да са една от първите фирми с най-много опит. Вече има доста фирми в България, които знаят как се прави SEO оптимизация, това се учи на безброй курсове, семинари и дори в някои университети. Но SEO се прави не само със знания, а и с ресурси. А 90% от SEO фирмите в България нямат ресурси - повечето от тези фирми нямат по повече от 20-30 сайта тяхна собственост.

Много на брой качествени сайтове - това е едно от ключовите предимства, които трябва да притежава фирмата за СЕО оптимизация.

Можем да дадем малък пример, за да е по-ясно за какво става въпрос. Когато трябва да се класира уебсайт на един клиент в средно трудна ниша, ще ви трябват линкове (връзки, препратки към сайта ви) от поне 30-50 различни сайта. Ако една фирма за оптимизация има 50 сайта нейна собственост и трябва да бъде класиран сайт на тема хранителни добавки или пък на тема "авточасти", то тази фирма може да предложи публикации обикновено в до 10-15 сайта, защото няма как всичките им сайтове да са на тема "авто" или "хранителни добавки".

Естествено, фирмата за SEO може да ви пусне публикации с линкове и в други сайтове, които не са нейна собственост. Но в този случай, тя се явява посредник, тоест, купува публикациите от друга фирма - собственик на конкретния сайт, и просто ви ги препродава с надценка. А в този бизнес надценките обикновено са минимум 40-50%. Тоест, вие може да получите класиране на сайта ви и от фирма посредник, но ще го получите на 50 и повече процента по-висока цена.

А в по-тежка ниша, когато ви трябват публикации с линкове в 100 или 150 сайта? Ако ги поръчате и купите от посредници, вие ще хвърлите много пари на вятъра.

Затова и първото нещо, което един клиент трябва да попита СЕО фирмата, към която се е насочил, е: Публикации в колко различни качествени сайта можете да ми предложите на моята тематика? И важния момент е цената на която фирмата ще ви ги предложи.

Как се прави класиране на сайт в Google?

Накратко, правилото за да се класира сайта ви в Гугъл е:

- За лесни ключови фрази можете да се класирате само със съдържанието вътре в сайта ви.
- За трудни фрази класирането става със съдържанието на сайта ви плюс линкове към сайта ви от други сайтове.

Тоест, колкото и качествено съдържание да влагате вътре в сайта ви, само с него не можете да излезете класирани в топ резултатите на Гугъл за трудни ключови думи с много търсене. А от лесните не можете да спечелите много пари.

Затова ви трябват препратки от други сайтове (линкове, връзки), сочещи към сайта ви. И те трябва да са от качествени сайтове, от страници на публикации на вашата тематика. Е, вече научихте защо линковете са важни.

Линковете все още са най-важния параметър от алгоритъма на Google

Линк билдингът е първата важна ключова точка - изграждането на препратки от сайтове с високо качество към вашия уебсайт ще подобрят авторитета и класирането на сайта ви, и съответно той ще стане много по-добре откриваем от търсачките. Отделно, препратките към сайта ви, освен че ви класират в Гугъл, ви докарват и директен трафик от посетители, които са кликнали и са посетили сайта ви.

Важното тук е да се знае, че 50, 100 или 200 линка от един и същи сайт не вършат почти никаква работа. Ако искате да сте добре класирани в Google, ви трябват 50 линка от 50 различни сайта - по един в сайт.

Как да получа линкове от 50 различни сайта на ниска цена?

Кратко, точно и ясно: 3D Web Design притежават над 350 български сайта. Всички сайтове са на възраст от над 10 години. И имат едни много ниски цени за публикуване в тях. Можете да се свържете с тях от тук: https://3dwebdesign.org/seo

Втория важен елемент на оптимизацията: Копирайтингът е важен!

Създаването на големи обеми от качествено съдържание е друг важен аспект при СЕО оптимизацията. Висококачественото, информативно и ангажиращо съдържание е необходимо да включва не само естествено идентифицираните ключови думи, но и да обслужва вашата целева аудитория. Това може да включва публикации в блогове, публикуване на статии в новинарски сайтове, видеоклипове и постове в социални мрежи и други.

Копирайтърите са важна фигура тук, защото именно те пишат съдържанието, което се публикува във всички тези онлайн мадии. И то го пишат така, че то да се класира добре в Google и да могат да привлекат вниманието на посетителите конкретно към вашата услуга, вашия продукт и вашия бизнес.

3D Web Design има четири професионални копирайтъра и изпълнени над 3000 поръчки за написване на големи обеми текстове за 11-те години през които предлагат копирайтинг услуги. Написали са над 60 хиляди статии със среден обем от 400 думи всяка, и всичко това е публикувано на хиляди сайтове в българския интернет.

Заключение: Да се класирам или да не се класирам, това е въпроса?

Можете да работите или да не работите със SEO фирми като 3D Web Design - избора е ваш, фирми има много, цени има всякакви. Но чакането не помага - цените за SEO оптимизация и класиране в Гугъл няма да станат по-ниски с течение на времето. А няма нищо по-хубаво от това да сте класирани и да печелите много пари сега, в момента.

Вече имате знанията как да се класирате в Google. Действайте!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2023 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.