• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

СЗО: Маската не е достатъчна за предпазване от коронавирус

СЗО: Маската не е достатъчна за предпазване от коронавирус

/КРОСС/ Експертът от Световната здравна организация (СЗО), Мария Ван Керхове предупреди, че много хора подценяват важността на физическото дистанциране, което увеличава рисковете от заразяване.

"Само носенето на маски не е достатъчно, за да се предотврати разпространението на коронавируса", каза Керхове, добавяйки, че хората трябва да поддържат безопасно разстояние от другите.

"Виждаме, че хората вече не се придържат към физическото дистанциране", заяви тя на пресконференция на СЗО. "Дори и да сте с маска, пак трябва да се опитате да поддържате физическа дистанция от най-малко 1 метър и дори повече, ако това е възможно", предупреди експертът.

СЗО изготви списък с мерки за ограничаване на разпространението на предаването, сред които най-важните са: носене на маски, поддържане на физическа дистанция и често измиване на ръцете и дезинфекция.

"Така че, само маската не е достатъчна. Нито само спазването на дистанция. Нито само дезинфекцията на ръцете и поддържането на висока лична хигиена. Правете и трите неща едновременно”, каза Керхове. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

адв.Елена Гунчева

СВЕТЪТ ОБЕЗУМЯ 30.08.2020 Арестуват хора, които не вярват в ковида. Принуждават свободни хора да носят маски на устата си. Принудително лечение, принудителни ваксини. Принудителен ИДИОТИЗЪМ. Човекът има дълбоко заложен инстинкт за оцеляване. И този инстинкт сега говори, че нещо не е както трябва и трябва да се оцелее въпреки, а не заради мерките. Затова и са протестите по цял свят. Колко хора умряха от СПИН? Колко от рак? Колко от ебола? Колко от усложнения на грип? От пневмонии? Каква е смъртността? И защо за нито едно заболяване не се вземат подобни мерки? Съмнявам се, че дори за чумата през Средновековието са вземани подобни мерки. Маските водят до заробване и мълчание. Водят до ежедневен страх и дискомфорт. Водят до…..робство и подчинение. Дори децата ни се опитват да направят безгласни и с намордници. Светът явно обезумя заради алчността на малцина. Алчни за власт и пари и пари и власт. Които се интересуват само от собствената си сила, но не и от човечеството. В Берлин, в Париж, в Барселона и в много други градове арестуват хора на улицата, защото са без маски. Както са арестували роби без жигосване преди векове. Докога? И защо?

30.08.2020 15:52:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.