• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Къде се произвежда всеки модел на BMW днес

Къде се произвежда всеки модел на BMW днес

/КРОСС/ В глобализираната икономика, националността на даден бранд понякога е подвеждаща: различни модели автомобили могат да се произвеждат в различни държави. Това с пълна сила важи и за BMW и техните подразделения, за които Германия отдавна не е единствения източник на производство, макар все още голяма част от гамата да идва именно от Федералната република.

Луксозният производител има не по-малко от 10 производствени мощности, разположени в 5 различни държави, на 4 континента и е далеч от времената, в които произвеждаше продуктите си само на родна територия. Както и съперниците от Audi и Mercedes, разбира се.

В родината си, баварците имат 4 завода - в Мюнхен, Динголфинг, Лайпциг и Регенсбург. Германия все още е ядро на марката, въпреки всичко - близо милион от 2,564 млн. машини, продадени от групата, са асемблирани в страната на Гьоте. Сред които и някои от бестселърите на BMW като Серия 1 и 3, Х1 и Х2.

Най-мощният завод на марката, обаче, се намира отвъд Океана. Става въпрос за комплекса в Спартансбърг, САЩ, който произвежда над 400 000 автомобила годишно. Това е логично, тъй като в Щатите се прави почти цялата SUV-гама на BMW - от Х3 до Х7, а именно тези модели бележат най-сериозния ръст в продажбите през последните години. Х3 се произвежда и в Китай, за местния пазар, но пък в Поднебесната империя се асемблира и новия iX3, откъдето тръгва за всички световни пазари.
Още няколко модела се сглобяват в Китай, който е най-силния пазар не само за германската марка, но за автомобили въобще. Връзката с Южна Африка, обаче, е далеч по-стара, тъй като на Черния континент баварците имат присъствие от няколко десетилетия. BMW използва и подизпълнители за някои от моделите си, като Nedcar в Нидерландия и Magna в Австрия.

Що се отнася до двете британски марки - Mini и Rolls-Royce, то само втората е чисто "островна". Някои от моделите на Mini се правят на Континента (Cabrio и Countryman), а благодарение на Брекзит, английско в компактните машини може да остане само името...

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.