• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Дмитрий Песков: Санкциите срещу Путин няма да са болезнени, но биха били политически разрушителни

Дмитрий Песков: Санкциите срещу Путин няма да са болезнени, но биха били политически разрушителни

/КРОСС/ Русия предупреди в сряда, че налагането на персонални санкции срещу президента Владимир Путин няма да му навреди, но това ще бъде "политически разрушително", съобщава Ройтерс.

Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън каза, евентуалното налагане на персонални санкции срещу Путин, макар и рядка стъпка, може да се разглеждат като част от съгласуван стремеж на Съединените щати и техните съюзници да убедят Москва, че всяка нова агресия срещу Украйна ще доведе до бързи и огромни разходи.

В отговор на това говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че американските конгресмени и сенатори, обсъждащи лични санкции срещу висшите лидери на Русия, не са знаели факта, че на тях им е забранено от закона да притежават активи, имущество и банкови сметки в чужбина.

Индивидуалните санкции срещу Путин "не биха били болезнени, но биха били политически разрушителни", посочи Песков, който по-рано заяви, че подобни санкции биха представлявали прекъсване на дипломатическите отношения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не всички посмяват да говорят това, което мислят, и това се представя като единомислие. Но нещата не са толкова прости.

28.01.2022 21:08:04

Анонимен

И така, за един месец Путин успя: да консолидира мощен военен блок срещу Русия, както и съседни на нея страни; да гарантира, че всички говорят един и същ език, въпреки вътрешните различия; да гарантира, че в този блок инициативата се поема от онези, които смятат, че е необходимо да се действа твърдо и проактивно срещу Русия; да създаде увереност, че вносът на енергия от Русия е основна заплаха за сигурността, и да провокира разработването на мерки за отказ от него; значително да отслаби позициите на привържениците на активния търговски обмен с Русия. Всичко това е междинен резултат и може да се промени в близко бъдеще. Но дори и да си представим, че в момента армията се прибира в казармите, всички тези резултати няма да изчезнат, няма да бъдат отменени и никой нищо няма да забрави. Дори ако изведнъж някой наистина да поиска да стане така. И дори Путин изведнъж да изчезне някъде от Русия.

27.01.2022 13:24:57

преди да си изпие хаповете срещу Алсхаймер

Във вторник президентът на САЩ Джо Байдън , преди да си изпие хаповете срещу Алсхаймер, сиреч още се чудеше кой е, каза чe евентуалното налагане на персонални санкции срещу Путин, макар и рядка стъпка, може да се разглеждат като част от съгласуван стремеж на Съединените щати и техните съюзници да си възвърнат колониалното величие!

26.01.2022 23:27:31

Анонимен

При персонални санкции срещу президента Путин, както се казва между мъжете „ще си го премести от единия крачол в другия”. СССР започна да се руши когато неговите лидери започнаха да пътуват зад граница и да се договарят с „джентълмените” от Запада, неподозирайки какво им мислят.

26.01.2022 19:07:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.