• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

New York Times съобщи за нежеланието на Германия да наложи санкции лично срещу Путин

New York Times съобщи за нежеланието на Германия да наложи санкции лично срещу Путин

/КРОСС/ Посланиците на Европейския съюз в Брюксел обсъдиха санкции срещу руската икономика и граждани, но не успяха да се съгласят да наложат санкции лично на руския президент Владимир Путин, пише New York Times, позовавайки се на дипломати, участвали в предварителни разговори, цитиран от РБК.

Според вестника след началото на руската военна операция в Украйна и предишната съпротива на някои страни, в частност на искането на Италия за премахване на луксозните стоки от санкциите, се "изпари".

В същото време няколко държави, включително Германия, се противопоставиха на инициативата за налагане на санкции срещу Путин и външния министър Сергей Лавров.

Вестникът посочва, че германският представител в отговор на писмено искане е потвърдил, че се противопоставя на налагането на лични санкции срещу Путин и Лавров, за да се запазят отворени каналите за диалог с висшето руско ръководство.

ЕС осъди решението на Русия да започне военна операция в Украйна. "Военната атака на Русия срещу Украйна - независима и суверенна държава - е грубо нарушение на международното право и основните принципи, върху които са изградени международните отношения", се казва в изявление на ЕС.

Брюксел каза още, че военната агресия ще доведе до санкции - „както секторни, така и индивидуални ограничителни мерки, напълно координирани с нашите трансатлантически партньори".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.