• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Русия: Санкции срещу Путин носят разрив

Русия: Санкции срещу Путин носят разрив

Тези американски предложения не помагат на преговорите, посочи Дмитрий Песков

/КРОСС/ Американски сенатори разкриха в сряда вечерта пакет от санкции, предназначени да "опустошат" руската икономика, ако Москва нахлуе в Украйна. Сред мерките има и санкции срещу Путин, както и срещу други висши служители, включително премиера Михаил Мишустин и външния министър Сергей Лавров.

Съгласно предложението, правителството на Съединените щати ще бъде задължено да разследва и публикува доклад за личното богатство и активи на Путин, членовете на неговото семейство и всички, за които САЩ смятат, че притежават активи от негово име.

Санкционирането на държавен глава и други водещи служители би било рядък ход, тъй като САЩ ограничават пакетите си от санкции до служители на по-ниско ниво. "Въвеждането на санкции срещу ръководителя на правителството или ръководителя на Русия е крайна мярка, която е сравнима с разрив в отношенията", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

САЩ и техните съюзници от НАТО проведоха преговори тази седмица с Русия за смекчаване на напрежението във връзка с Украйна, близо до която Москва е струпала десетки хиляди войници.

Два кръга от преговори - в Женева в понеделник и в Брюксел в сряда, не доведоха до пробив. Песков подчерта, че Кремъл гледа на американския проект за санкции "изключително негативно", особено на фона на продължаващите "неуспешни" преговори. Той отбеляза, че обсъждането на санкции не е допринесло за създаването на "конструктивна атмосфера".

За третия кръг от преговори Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа заседава вчера във Виена.

Песков увери, че в Русия няма "липса на политическа воля" за продължаване на срещите, но повтори, че Москва трябва да види конкретни резултати. Той добави, че Кремъл очаква "конкретни" писмени отговори на исканията за гаранции за сигурност на Русия през следващите дни.

 

източник: в.Дума

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Санкциите на са признак на сила, а на безсилие.

17.01.2022 08:31:24

Анонимен

Няма нужда от санкции, природата си е свършила работата….

16.01.2022 21:06:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.