• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

The Australian: Aнтируските санкции в крайна сметка се превърнаха в ограничения за целия свят

The Australian: Aнтируските санкции в крайна сметка се превърнаха в ограничения за целия свят

/КРОСС/ Ограничителните мерки срещу Русия, наложени от САЩ и техните съюзници, в крайна сметка се превърнаха в санкции за целия свят, те правят държавите, които ги налагат, по-слаби.", това пише в анализ на вестник The Australian, цитиран от ТАСС.

Според изданието антируските ограничения „водят до още по-голямо сближаване между Русия и Китай". "Индия и Китай, двете най-гъсто населени страни, не са се присъединили към санкционния натиск, който гарантира на Русия достъп до техните пазари и, по един или друг начин, до останалия свят. Ако тези, които искат по-строги санкции, лично поемат разходите, причинени от тях, [тези мерки] никога не биха били въведени. Но разходите падат върху групите с ниски доходи", се казва в статията. В него се отбелязва, че санкциите срещу Руската федерация вече са предизвикали глобални сътресения в световната икономика и „нанесли значителни щети на Съединените щати и Европа", въпреки че най-лошото тепърва предстои.

Вестникът припомня още, че едностранните ограничителни мерки никога не са били ефективен инструмент в историята на човечеството - нито в политиката, нито в икономиката. "Те почти винаги имат непредвидими последици и често излизат извън контрол. Днес виждаме как страни като обезумели налагат все по-сурови санкции, без да се замислят за тяхното въздействие или справедливост", се посочва в материала. Според авторите на статията, за да се изпрати съобщение до Москва, „руските музиканти и танцьори са в черния списък, произведенията на руски автори са изключени от програмите в университетите и дори руските котки са забранени да участват в международни състезания". "Какво следва?!" - пита още изданието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ДЯДЯ ПУГЯ И РУСНАЦЕТУ СИ ИЗТЙКАГА гащите да си го местят!!!

17.03.2022 17:45:37

Анонимен

Смях и сълзи в политическия цирк, в който ни набутаха със санкциите. Санкциите не засягат богатите и които вземат решенията, а икономиките на държавите и простолюдието. Да си гласуват нобелова награда по политическа икономия.

17.03.2022 13:42:36

Анонимен

Съмна се. Най-накрая някои разбраха, че ако изобщо има нещо рационално в поведението на щатите, то е желанието им да отслабят всички свои потенциални конкуренти, включително ЕС. А сега и австралийците започват да реват. И с основание.

17.03.2022 09:20:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.