• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Красимир Мазгалов: Когато се каже името Сарафов, асоциацията ми е снимка пред „Осемте джуджета“

Красимир Мазгалов: Когато се каже името Сарафов, асоциацията ми е снимка пред „Осемте джуджета“

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице“ по бТВ Красимир Мазгалов, каза че първата асоциация, която той прави, когато чуе името на Борислав Сарафов, е една снимка пред ресторант „Осемте джуджета“, на която той се здрависва с Пепи Еврото.

"Питам се какво е работил Сарафов три години и половина, защото дълги години е бил в Следствието и е бил зам.-главен прокурор. Излиза, че не е вършел нищо. Или ако е знаел, защо е мълчал? Сега ли научава нещата, за които обвинява Иван Гешев", запита той.

Мазгалов напомни, че съвсем доскоро Борислав Сарафов "яростно" е защитавал тезата, че не трябва да се приема механизъм за разследване на главния прокурор. "Че промените са противоконституционни. След това каза, че е прозрял, че промените всъщност не са противоконституционни. Сарафов е поредният човек, преживял катарзис. Но катарзисите вече станаха по два на ден. Не вярвам на тези катарзиси", подчерта той.

Изборът на Сарафов за изпълняващ длъжността гл. прокурор е "поредното решение на Прокурорската колегия, както и на целия Висш съдебен съвет, което не дава никакво обяснение за мотивите им", посочи Красимир Мазгалов, като поясни, че основанието "най-дълъг стаж" не се крепи на никаква законова разпоредба и няма упора никъде.

"Това е някъде създадена чиновническа практика или традиция, която смята, че този с най-дълъг стаж трябва да го замести. Решението беше взето изключително скорострелно. Това се случи в същия ден, в който бе издаден указът за освобождаване на Гешев. Светкавично и извънредно заседание и днес, за да освободят заместниците на Гешев и да изберат първия заместник на Сарафов. Тези действия са немотивирани и водят до съмнения какви са истинските мотиви на Прокурорската колегия, която от много време насам гласува монолитно по всички предложения, понякога с един глас различен – за цвят. Абсолютно същите хора избраха Гешев в състезанието с един кон, когато за него имаше изключително много мнения, че не притежава нито професионалните, нито нравствените качества, за да заеме тази позиция", коментира още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.