• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Кои са главните счетоводни услуги

Кои са главните счетоводни услуги

/КРОСС/ Обърнахме се към експерти от Contract.bg за да научим повече за това кои са главните счетоводни услуги, които можем да очакваме от една стабилна и надеждна кантора.
Казано накратко, главните функции на една такава фирма се изразяват в плащане на данъци и управление на приходите и разходите. Тук обаче трябва да разграничим по-посредствените от сериозните счетоводни кантори, които ви дават много повече.

Комплексна услуга

От Contract.bg обясняват, че счетоводната услуга трудно може да бъде обхваната в едно изречение, тъй като тя е изключително сложна и комплексна. В редица случаи тя започва още в момента на основаване на фирмата.

Една задълбочена комплексна услуга може да помогне за правилното структуриране на дейността, навременното плащане на доставчици, правилното осчетоводяване на всички разходи и както се вижда, всичко това далеч надхвърля плащането на данъците и попълването на данъчните декларации, които първо идват на ум на повечето от нас.

С акцент на определени точки

Макар че услугата на счетоводната кантора да е сложна и многопластова, все пак има определени моменти, които обуславят характера на нейната дейност. Като едни от най-главните функции могат да се определят следните:

Финансов анализ

Според експерти от Contract.bg финансовият анализ е ключова услуга на счетоводните кантори и от нея зависи успешното развитие и изграждане на бизнеса. Тук се включват такива важни дейности като проследяване на разходи и съответно тяхното оптимизиране.

Представителни функции

Рядко управителите на фирми се замислят, че тази функция на счетоводната кантора е изключително важна, поне не докато не изпаднат в ситуация на нужда. Представяне пред общински и държавни институции от страна на кантората може изключително много да облекчи управителя на фирмата от излишния стрес, помагайки му да се фокусира върху своята дейност.

Тази роля на медиатор между бизнеса и много от институциите не коства никакви усилия на счетоводната кантора, но е в голяма помощ за бизнеса.

Консултиране и съветване

След всичко изброено, експертите по счетоводни услуги от Contract.bg допълват, че все пак основната дейност на счетоводната кантора е свързана с консултиране и съветване. Ето защо е толкова важно не само да изберете на човек, на когото имате доверие, но и такъв, чието мнение да има тежест и експертност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.