• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

СДВР: 500 акта са съставени в София от началото на извънредното положение

СДВР:  500 акта са съставени в София от началото на извънредното положение

/КРОСС/ От началото на извънредното положение до момента съставените актове са над 500. Само за изминалия уикенд са около 290, от които 90 акта са за неносене на маски на обществени места. Данните обяви в "Денят започва" директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Надяваме се, че за предстоящите Великденски празници хората ще се осъзнаят, че е необходимо да си останат по домовете си, каза още старши комисар Георги Хаджиев.

В събота столичани не бяха много дисциплинирани. Вчера обаче ситуацията беше коренно различна. За Великден ние проведохме срещи с представители на Светия Синод и църковните настоятелства. СДВР ще има ангажимента да обезпечава обществения ред около църквите. Организацията в самите църкви е ангажимент на църквата. Няма пречка при поискване от страна на свещениците полицията да укаже съдействие. В прилежащите територии ще има засилено полицейско присъствие и ще предупреждаваме гражданите да спазват противоепидемичните мерки, уточни гл. комисар Хаджиев. Ще положим максимални усилия да обособим КПП-та и да се опитаме да отделим потоците и да не допускаме струпване на хора, поясни шефът на СДВР.

Абсолютно целият ресурс на СДВР е ангажиран по контрола по спазването на противоепидемичните мерки. В момента освен охранителния състав, на улицата е и оперативният състав и колегите осъществят контрол по спазването на мерките. Не бих могъл да коментирам дали е дошъл момент военните да помагат, доколкото знам те са готовност , каза още гл. комисар Хаджиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.