• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Европейската нощ на учените – SEARCH 2023 със събития в София и Белоградчик

Европейската нощ на учените – SEARCH 2023 със събития в София и Белоградчик

/КРОСС/ На 29 септември 2023 г. Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките отново се включва в Европейската нощ на учените - SEARCH 2023 със събития на две локации и щанд в Мол София. Основната тема тази година е "Адаптацията на човечеството към промените в климата". В нейните рамки институтът участва с изследвания и презентации, касаещи взаимовръзките природа - култура, етнология на бедствията, опазване и социализация на културното наследство, здравословен начин на живот и хранене, животновъдството в традиционната култура и др.

Програмата предвижда три занимания за ученици с вход свободен. Ателиетата „Със стадото на път" и „Герман" ще се проведат в Образователния център на Националният етнографски музей (пл. „Княз Александър І" № 1) между 13.00 - 18.45 ч. От 16.00 до 18.00 ч в Художествената галерия в гр. Белоградчик пък се предвижда работилница на тема „Адаптация на човека към околната среда от праисторията до днес".

В допълнение между 13.00 - 21.00 ч посетителите на Националния етнографски музей ще имат възможност да разгледат трите изложби:

- Остойностявания. Погледи към защитените места;

- 130 години Народен музей;

- Пътят до трапезата.

Европейска нощ на учените е инициатива, в която всяка година участват над 300 града в Европа и по света. Проектът SEARCH в България, зад чиято абревиатура са закодирани ключови теми като: Science + Environment + Art = Resilience, събира участници от цялата страна. Инициативата се финансира от Европейския съюз. Проектът Европейска нощ на учените - SEARCH е амбициозно усилие, което цели да подпомогне популяризирането на науката, научната дейност и професията на учен сред широката аудитория, с акцент към подрастващите. SEARCH цели да насърчи повече българи, особено ученици, да се ангажират с възможностите за кариера в областта на научните изследвания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.