• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

В над 1600 секции ще се гласува в предсрочните парламентарни избори в София на 2 октомври

В над 1600 секции ще се гласува в предсрочните парламентарни избори в София на 2 октомври

/КРОСС/ В над 1600 секции ще се гласува в предсрочните парламентарни избори в София на 2 октомври, съобщиха за БТА от районните избирателни комисии.

София е разделена на три многомандатни избирателни района (МИР) - 23-ти, 24-ти и 25-и, като всеки един от тях обхваща по осем административни района. 

В 23-ти МИР, който включва районите „Изгрев", „Красно село", „Лозенец", „Младост", „Панчарево", „Студентски" и „Триадица", секционните избирателни комисии са 631, от които шест подвижни и 23 служебни, каза за БТА Полина Витанова, секретар на 23-та Районна избирателна комисия (РИК). Избирателите са над четири хиляди, но точният им брой ще се знае утре вечер, след като избирателните списъци бъдат предадени на Секционната избирателна комисия (СИК), уточни тя. Само в две секции в 23-ти избирателен район ще се гласува с хартиени бюлетини, една в район „Панчарево" и една в район „Студентски". Във всички останали секции ще се ползват машини, информира Витанова.

В 24-ти МИР се включват районите „Възраждане", „Искър", „Кремиковци", „Оборище", „Подуяне", „Сердика", „Слатина" и „Средец". Там ще има 486 стационарни секции и шест служебни - в лечебни заведения и в Централния затвор, казаха от 24-ти РИК. Ще бъдат разкрити и подвижни секции за хора с увреждания. В 485 секции ще се гласува с машини, а в 143 секции ще има по две машини. Така общият брой на машините в 24-ти МИР става 628. 

В 25-ти МИР са обхванати административните райони „Банкя", „Връбница", „Илинден", „Красна поляна", „Люлин", „Надежда", „Нови Искър" и „Овча Купел". Избирателите са около 350 хиляди души и ще гласуват в общо 505 секции. От тях четири ще са подвижни за хора с увреждания и осем - в лечебни заведения. В три секции ще се гласува с хартиени бюлетини. В 490 секции ще се гласува с машини, съобщиха за БТА от 25-та РИК.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.