• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

МВнР: Очакваният брой секции за гласуване в чужбина са над 700 в 62 държави

МВнР: Очакваният брой секции за гласуване в чужбина са над 700 в 62 държави

/КРОСС/ От 5 април 2021 г. досега сме на прага за пети път да произведем избори при три различни редакции на Изборния кодекс, немалка част от които касаещи изборите зад граница. За последните 2 години министерството и задграничните ни мисии натрупаха опит и създадоха капацитет, който гарантира успешното провеждане на избори в средно 750 секции. Това ни превръща в най-големия избирател район без изборна администрация и секции, разположени на почти всички континенти. Това заяви на брифинг зам.-председателят на Работната група "Избори" към МВнР Калин Анастасов.

Той подчерта, че работата на дипломатическите ни мисии в Северна Америка е свързана със секции, които са на стотици километри една от друга, посолството ни в Лондон за пореден път ще бъде изправено пред предизвикателствата да организира избори в над 120 секции, на мисиите ни в Западна, Южна и Северна Европа, които имат отлично взаимодействие с българските общности и доброволци, с които съвместно организират избори в повече от 400 секции. Мисиите ни в Гърция и Турция, които при изключително сложна логистика и обем от гласоподаватели, успяват да организират работата на СИК в повече от 200 места.

Очакванията на МВнР са избирателни секции извън страната да бъдат образувани в 62 държави. С решение ЦИК трябва да определи местата и броя на секциите в тези държави. Външно министерство има готовност да предприеме действия по организационно-техническото осигуряване на секциите в чужбина, като очакваният брой е между 730 и 740 секции. 115 от тях ще бъдат образувани в дипломатически и консулски представителства и в офисите на почетни консулства на Република България.

В Турция ще бъдат разкрити малко над 160 секции, в Обединеното кралство над 115, в Германия - около 74, в Испания - около 64, в САЩ - 56 , в Италия - около 26, в Гърция - около 20, във Франция - около 16.

Анастасов отбеляза още, че от МВнР очакват зад граница да бъдат изпратени между 240 и 410 машини в 240 секции в 22 държави на три континента.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.