• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Градушки удариха части от страната: Сякаш сняг затрупа всичко

Градушки удариха части от страната: Сякаш сняг затрупа всичко

/КРОСС/ Градушка падна в редица населени места в България.

Ледените топчета с големина на грахово зърно удариха каолиновското село Тодор Икономово малко след 15 ч,, когато започнало да вали дъжд, който неочаквано преминал в градушка. За броени минути улиците на населеното място побелели.

"Хората разказаха, че изглеждало така все едно е валяло сняг", каза за 24shumen.com кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.

"Повече от половин час продължи градушката, всичко в двора ни е унищожено", каза Илияз Кемал от селото пред БНР.

Има паднали клони на дървета, както и множество щети върху реколтата. За щастие щети по къщите няма, каза кметът на селото.

Силен дъжд и градушка се изсипа и в село Мокреш, област Монтана. "За секунди земята побеля", каза местна жителка пред Нова телевизия.Продължила над половин час ситна градушка, придружена с проливен дъжд и гръмотевици, е имало и в село Славовица, община Долна Митрополия.

Градушка с размер на грахови зърна падна в квартал "Рилци" в Добрич. Тя продължила около 20 минути. Не са нанесени щети по продукцията в дворовете на жителите на квартала.

По същото време дребна градушка падна и в добричкото село Врачанци. До края на деня в Добричко продължи да превалява слаб дъжд.

Градушка с размер на орех удари бургаските квартали "Лозово" и "Ветрен", предаде Флагман.бг.

От черен облак за около 2 минути на обяд се изсипало огромно количество ледени топчета. Колите, идващи от АМ "Тракия" в района на магазин "Джъмбо", се наложило да спрат, докато премине стихията, за да не се стигне до инциденти.

Дребна градушка падна и в софийското село Владая.

Нестабилно, с почти повсеместни краткотрайни валежи, локални порои и градушки, ще остане времето до петък, сочи синоптичната прогноза. Минималните температури ще бъдат от 7-8 до 11 градуса, а дневните - около 20. По-осезаемо повишение на температурите ще има едва в началото на юни.

 

*Снимка: Нова телевизия

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.