• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Бедствено положение в Свиленград заради огромен пожар

Бедствено положение в Свиленград заради огромен пожар

/КРОСС/ Областният управител на Хасково Стефка Здравкова обявява бедствено положение в община Свиленград заради усложнената обстановка във връзка със силния пожар, идващ от община Тополовград, и бурния вятър.

Пожарът, който вилнее, е тръгнал от района на село Лесово, област Ямбол, преминал е река Тунджа, обхванал е територии от землището на тополовградското село Присадец и е навлязъл в община Свиленград.

Пожарът се разраства и е обхванал около 10 хиляди декара. Снощи са били евакуирани 16 жители от село Присадец заради близостта на пламъците до населеното място. Трудният терен и силният вятър усложняват гасенето.

И днес продължава овладяването на пожара, който е в близост до елховското село Лесово. В гасенето отново се включи и военен хеликоптер. Огънят е обхванал площ от над 8000 декара. Няма опасност за населеното място, не е затруднена и работата на граничния пункт.

Спокойно е преминала нощта в село Лесово, но и до момента на труднодостъпните места, огънят продължава да гори и да завзема нови територии. На място са 5 противопожарни автомобила, горски служители, военни и доброволци. В борбата със стихията е включена верижна и селскостопанска техника.

Локализирането на огъня е затруднено от вятъра, който непрекъснато мени посоката си. Над 8 000 декара са вече изгорелите площи - основно сухи треви и храсти. Пожароопасната обстановка остава и за днес в цялата Ямболска област. За изминалото денонощие огнеборците са се отзовали на 15 сигнала за възникнали пожари.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Явно без намесата на Бойко пато екс пожарникар едва ли ще се овладее пожара . Видяхме как предложението на главния пожарникар на България Николов който при всички правителства се задържа ЧЕ НАСОЧВАЙКИ ОГЪНЯ ОТ лЕСОВО КЪМ РЕКА тУНДЖА ВМЕСТО ДА ЛОКАЛИЗИРА ЕДНО СЕЛО Успя да принисе огъня въру села на две области от три общини ОСТАВКА .

09.08.2020 12:25:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.