• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Животновъдите от карловското село Соколица протестират срещу плана за застрояване на пасищата

Животновъдите от карловското село Соколица протестират срещу плана за застрояване на пасищата

/КРОСС/ Животновъдите от карловското село Соколица излизат на протест днес пред сградата на общината. Те ще протестират срещу намерението на местната власт да смени статута на пасищата на селото, върху които да бъда изградена фотоволтаична централа. Това е предвидено да се случи днес в 10:00 часа на редовно заседание на Общинския съвет-Карлово. В Соколица се отглеждат над 3 000 животни, сред които и овце от автохтонна порода.

В БНТ “Денят започва” конфликтът между животновъдите и местната власт коментираха Веселина Кулова, жители на Соколица и Доньо Тодоров - председател на Общинския съвет-Карлово.

Събрали сме се тук, за да дадем гласност на нашия проблем – за това как е входирано едно инвестиционно намерение за изграждане на фотоволтаичен парк в землището на село Соколица, землище в община Карлово, в което има крайно малко пасища за тези много животни. Това коментира Веселина Кулова.

Цялото село е против изграждането на парка. Притесняват се за дворовете си и за всичко, защото с четири-пет градуса се вдига температурата на селото. Цялото село е против унищожаването на поминъка на животновъдите, коментира друг от протестиращите.

Да, има входирано инвестиционно намерение в община Карлово и входирана докладна за промяна на статута на земята от пасища. Но след поредица от разговори, които са проведени с животновъдите, на които и аз вчера присъствах с кмета на общината, имам неговото уверение, че имотите, за които става на въпрос, ще бъдат оттеглени от кмета и няма да бъдат преобразувани. Това коментира от своя страна Доньо Тодоров - председател на Общинския съвет-Карлово. Една част от имотите, които са за индивидуално ползване на големите животновъди в селото, са оставени и ще продължават да си ги ползват индивидуално. В случая става въпрос за имоти, които са за общо ползване и са общинска собственост, коментира Доньо Тодоров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

някой е бутнал подкуп на общинарите, не пише на кой са фотоволтаиците.

28.04.2022 09:50:17

Анонимен

Българино, яж вносно ГМО месо и плащай скъпия ток на фотоволтаиците на гинеколожката. Най важно е за теб да си във военнополитическия блок ЕС и да си правилно ориентиран-да мразиш Русия, да подгъзваш на запада.

28.04.2022 09:21:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.