• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Разбити пътища и унищожена земеделска продукция след пороите в страната

Разбити пътища и унищожена земеделска продукция след пороите в страната
Най-засегнати са селата в община Хаджидимово, сериозни са щетите и в Лом

/КРОСС/ Поройни дъждове нанесоха големи щети в Югозападна България. Най-засегнати са селата в района на Хаджидимово. Там им разрушени пътища, има и унищожени посеви.

Бурята в село Петрелик е била невиждана от години насам, а пътят е бил залят от водата. Според разказите на местните тя се развила за минути и всичко в селото било под вода. Има унищожена реколта с тютюн, която стопаните ще опитат да спасят с пръскане. „Благодарим, че мина за 20-30 минути. Ако продължаваше още толкова, щеше да се простим с абсолютно всичко“, коментира местен жител.

Сериозни са щетите и по единствения пътя, свързващ селото със съседните населени места. „7 сантиметра асфалт е изкъртен. Трябва да се прави ремонт и всичко да се направи наново“, каза кметът на селото Тодор Прокопов.

Пороен дъжд и градушки оставиха Лом без улици. Републиканският път Монтана – София също беше непроходим. Хората трудно стигат до домовете си заради огромните дупки, образувани по улиците. „В града са се изляли 56 л/кв.м. по данни на хидрометеорологическите станции. Над час и половина останахме без ток. Над 10 улици са с повредени настилки. Голяма част от тях са непроходими“, обясни в „Здравей, България“ кметът на града Георги Гаврилов.

Той допълни, че общината ще се обърне за финансова помощ от фонд „Бедствия“. Финансирането на пътя, свързващ Лом с Монтана и София е 3,5 милиона лева, досега е направен 1,5 километра от общо 3.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.