• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Георги Семерджиев, всъщност е бил сам в колата си, според прокуратурата

Георги Семерджиев, всъщност е бил сам в колата си, според прокуратурата

/КРОСС/  Обвиняемият за катастрофата на столичния бул. "Черни връх", при която на 5 юли загинаха две млади жени - Георги Семерджиев, всъщност е бил сам в колата си, съобщи говорителката на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова, цитирана от "Сега". Първоначално разследващите допуснаха, че в момента на инцидента в джипа му "Ауди Q7" е имало още един човек. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков дори намекна, че става въпрос за полицайката Симона Радева, която беше заподозряна, че е осигурявала полицейски чадър над Семерджиев.

"На записите от камерите на мястото на трагедията се вижда силуетът на един човек, който напуска катастрофата. Не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи, но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата", обяснява прокурор Петрова. Във връзка с катастрофата Семерджиев е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост като в неговия случай прокуратурата твърди, че вече са налице 4 от възможните в закона общо 5 утежняващи обстоятелства, по които ще се преценява размерът на евентуалната му присъда.

Става въпрос за причиняване на смъртта на повече от един човек, бягство от местопроизшествието, управление на автомобил без валидна шофьорска книжка и наличие на следи от дрога в кръвта на заподозрения. Липсва единствено обстоятелството катастрофата да е причинена на пешеходна пътека. Парадоксалното е, че в случая двете жертви са се намирали на тротоара, което би трябвало да е дори по-сигурно място от пешеходната пътека, но в закона липсва тази хипотеза. Въпросният текст от Наказателния кодекс (НК) предвижда от 5 до 20 години затвор и според юристи, ако вината на Семерджиев бъде доказана в съда, има всички шансове той да получи максимално наказание.

Освен за катастрофата от 5 юли, на Семерджиев бяха повдигнати и две отделни обвинения - за това, че е шофирал колата си с фалшиви регистрационни номера, както и за това, че на 10 юни е бил хванат зад волана след употреба на наркотици. Успоредно с това прокуратурата обяви, че е образувала разследване за престъпление по служба във връзка с данни, че служители на МВР са помагали на бившия футболист да се укрива от закона - както в предишни, така и в настоящия случай. Семерджиев се разследва и за притежание на около половин грам метаамфетамини, открити в катастрофиралия му джип, както и за кражба на гориво от бензиностанция.

Обвинението за държане на дрога би дало възможност разследващите да проследят трафичните данни от мобилните му телефони, за да сравнят движението му преди и по време на катастрофата. Семерджиев се яви само на заседанието на Софийския градски съд (СГС) на 9 юли. Тогава обвиняемият каза, че е бил отвлечен преди катастрофата и се е опомнил в дома си, когато вътре са влезли полицаи, за да го арестуват. Въпреки това СГС постанови постоянния му арест, а на 14 юли Софийският апелативен съд (САС) потвърди това определение в отсъствието на Семерджиев, който беше внесъл молба да не участва в заседанието по здравословни причини. Той все още се намира в следствения арест.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.