• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Културните акцентите през днешния 23 септември от Софийски музикални седмици

Културните акцентите през днешния 23 септември от Софийски музикални седмици

/КРОСС/ Довечера ни очаква един различен спектакъл - "Телефонна зависимост". Това е съвременен оперен театър, който разказва случки за големия проблем - телефонът. Този телефон, който е вечно свързан с нас, досажда ни, пречи ни, но не можем да оставим на далеч.

Това е спектакъл в две действия, който ще гледате на Сцена „Сълза и смях", и ще разберете как на една жена, дори брак не може да й се предложи, защото е вечно потънала в телефонни разговори и не обръща внимание на случващото се около нея. Как се загубва истинския контакт очи в очи с най-близкия човек, за да не пропуснеш нещо от слушалката. На 23 септември от 19.30 ч., ще може да гледате спектакъл по монооперата „Човешкият глас" от Франсис Пуленк със солист Марияна Панова - сопран и камерната опера „Телефонът" от Джан Карло Меноти със солисти: Станислава Момекова - сопран, Йосиф Славов - баритон, актьор - Николай Серафимов, на рояла - Драгомир Йосифов. Режисура, сценография и костюми - Паоло Джани Чеи (Италия). Спектакълът е на Пловдивска опера, гостува на сцена „Сълза и смях" в рамките на фестивалната програма на Софийски музикални седмици.

Същата вечер на 23 септември, за любителите на класическата музика фестивалната програма ви предлага да се потопим в атмосферата на романтична Виена със звуците на Шуберт и Брамс, под пъргавите струни на Иван Пенчев и Кварто Квартет, заедно в очарователната компания на невероятно талантливата пианистка Надежда Цанова. На концерта може да се насладите в зала „България" от 19.00 ч.

Програмата на фестивала може да намерите на на: http://sofiaweeks.com, www.facebook.com/sofiamusicweeks
Билети на касата на Зала „България", както и чрез мрежата на: Eventim.bg, ePay-GO, Bilet.bg и техните партньори. Билети с отстъпка за учащи и пенсионери на касите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.