• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг

Новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг

/КРОСС/ Със свежи дизайнерски импулси, всеобхватно модернизирана премиум атмосфера и значителен напредък при дигитализацията, управлението и оборудването новият модел на BMW Серия 3 допринася за продължаване на глобалната история на успеха на това моделно семейство.

Целенасочената модификация на дизайна на предната и задната част повече от всякога разкрива характерния спортен дух на BMW Серия 3 Седан и BMW Серия 3 Туринг. Интериорът е още по-модерен с BMW Operating System 8 включително BMW Curved Display. Всички модели на новото BMW Серия 3 вече се предлагат серийно с осемстепенна скоростна трансмисия Steptronic с лостчета за превключване на волана и нов дизайн на селектора.

Спортно-елегантният дизайн и пъргавото поведение на пътя превърнаха BMW Серия 3 в олицетворение на радостта от шофирането в премиум сегмента на средния клас. В същото време моделното семейство олицетворява и сърцевината на марката BMW. Новият модел на успешния от над 45 години спортен седан и на представения за пръв път преди 35 години Туринг ще бъде въведено на пазара през юли 2022 година. Двата модела ще се произвеждат в завода на BMW Group в Мюнхен. Новото BMW Серия 3 Седан ще се произвежда и в завода на BMW Group Сан Луис Потоси в Мексико. Освен това в управляваният от Joint Venture BMW Brilliance Automotive (BBA) завод Тиекси в Шънян ще се произвежда създаден за китайския пазар вариант на седана.

Фарове и BMW бъбрековидна решетка с нов дизайн

С ясно оформените повърхности, динамичните линии и големите въздухозаборници предната броня още по-интензивно допринася за спортната визия на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг. В допълнение към това новото оформление на фаровете и BMW бъбрековидната решетка осигурява още по-изразително присъствие. Серийните Full LED фарове вече са значително по-тесни, а благодарение на ясните контури и елементите на дневните светлини с формата на обърнато L изглеждат хармонични и модерни. Като опция се предлагат Адаптивни LED фарове, които се разпознават по сините акценти във вътрешността. При нощния им дизайн сините елементи в долната част осигуряват характерна и висококачествена визия. Функционалността на Адаптивните LED фарове включва и къси светлини, незаслепяващи Matrix дълги светлини, както и динамично регулиране на обсега и променливо разпределение на светлината. С леко променените си контури и новите двойни пластини BMW бъбрековидната решетка вече също изглежда още по-мощна. Под BMW бъбрековидната решетка висококачествен акцент поставят гланцирано черните въздухозаборници за охлаждане на спирачната система.

Нова задна броня с ясно и модерно оформени повърхности

Задната броня на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг има особено висококачествено излъчване на по-големия дял от лакирани в цвета на каросерията повърхности и ясното си оформление. Хоризонталните линии, тесните блокове на светлините и широко изпъкналите задни калници подчертават широчината и солидната стойка на автомобила. Ауспуховите накрайници на изпускателната система в зависимост от двигателя вече са с диаметър 90 или 100 мм.

Реализираната в екстериорния дизайн концентрация върху динамиката и модерната визия е отразена и в новата структура на оборудването. Още със серийното си оборудване новото BMW Серия 3 има впечатляващо спортна визия. Спортното излъчване серийно се подчертава от M High Gloss Shadow Line. Освен това серийното оборудване за всички модели на BMW Серия 3 Седан вече включва и 17-инчови алуминиеви джанти.

M Спортен пакет с нов дизайн, премиера ма М Спортен пакет Pro

Динамичното излъчване може допълнително да бъде подчертано с опционалния М Спортен пакет. Той включва нови дизайнерски елементи, сред които новата структура на BMW бъбрековидната решетка, ново оформление на предната и задната броня, както и нови М алуминиеви джанти с размери 18 инча и гуми с различен размер на предната и задната ос.

BMW Performance моделите BMW M GmbH също се отличават с индивидуална визия. Сред ексклузивните дизайнерски елементи освен BMW бъбрековидната решетка с Mesh дизайн, М алуминиевите джанти с размер 18 инча, както и опционално 19 инча и трапецовидните ауспухови накрайници вече са включени и М корпусите на външните огледала в черен гланц.

Като нова опция за пръв път се предлага и М Спортният пакет Pro. Той се предлага като допълнение към М Спортния пакет, както и за BMW Performance моделите и включва M High Gloss Shadow Line с разширен обхват, М светлини Shadow Line и М спортна спирачна система с червени спирачни апарати. Опциите от програмата на BMW M Performance Parts предлагат индивидуални възможности за допълнително и още по-интензивно подчертаване на динамичния характер на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг.

Изборът от лакови покрития за каросерията е допълнен с вариантите Skyscraper Grey – сив металик и M Brooklyn Grey – сив металик в комбинация с М Спортния пакет. Новост са и специалните лакови покрития BMW Individual Frozen Pure Grey – сив металик и Frozen Tanzanite Blue син металик. Освен това се предлагат и около 150 други специални лакови покрития на BMW Individual.

Оформен по нов начин кокпит с BMW Curved Display

Фундаментална модернизация впечатлява и в интериора на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг. Типичната за марката ориентация към водача е интерпретирана по нов начин със серийния BMW Curved Display. Той се състои от 12,3-инчов информационен дисплей зад волана и 14,9-инчов контролен дисплей, които се сливат в един напълно дигитален дисплей с висока резолюция. Модерното оформление на кокпита е доминирано от напредничавата дигитализация и позволява значително редуциране на бутоните и регулаторите в полза на управлението с гласови команди и докосване.

По нов начин е оформен и селекторът на серийната осемстепенна трансмисия Steptronic. Той е разположен на поле за управление на средната конзола заедно с бутона Старт/Стоп, контролера на iDrive, както и бутоните на контрола на шофирането, паркинг-спирачката и други автомобилни функции.

Тризонова автоматична климатична инсталация и навигационна система вече серийно

Част от серийното оборудване на новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг е автоматичната климатична инсталация с тризоново управление. Климатичните функции се управляват с гласови команди или с докосване на контролния дисплей.

Освен това серийното оборудване е допълнено с автоматично затъмняващо се вътрешно огледало, пакет за съхранение и контрол на дистанцията при паркиране (PDC) със сензори на предната и задната броня. Освен това всички модели вече серийно са оборудвани с BMW Live Cockpit Plus включително навигационна система BMW Maps.

Разнообразно портфолио от задвижвания, осемстепенната трансмисия Steptronic вече е серийна за всички модели

За BMW Серия 3 е характерно и голямото разнообразие в портфолиото от задвижванията. Високоефективните двигатели с вътрешно горене с технология BMW TwinPower Turbo, както и електрификацията под формата на технологиите Plug-in хибрид и 48-волтов Mild-Hybrid осигуряват образцово съотношение между радостта от шофирането и разхода на гориво. За новото BMW Серия 3 Седан се предлагат три, за новото BMW Серия 3 Туринг дори четири Plug-in хибридни модела. Освен това се предлагат и по четири бензинови и четири дизелови двигателя с четири и шест цилиндъра. Сред тях е и четирицилиндров бензинов двигател, която вече е оборудван с интегриран в цилиндровата глава изпускателен колектор и модернизирана система за свръхпълнене за оптимизирано разгръщане на мощността.

На върха на гамата са двата BMW Performance модела на BMW M GmbH с особено спортни характеристики. По този начин BMW Серия 3 покрива диапазона от мощности от 110 кВт/150 к.с. до 275 кВт/374 к.с. (среден разход на гориво: 8,7 – 1,8 л/100 км според WLTP, CO2 емисии (комбинирани): 198 – 40 г/км според WLTP; данни според NEDC: – ). Редовият шестцилиндров бензинов двигател и четирите дизелови задвижвания са оборудвани с технология Mild-Hybrid за особено спонтанно разгръщане на мощността и по-висока ефективност.

При новото BMW Серия 3 всички двигатели серийно са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic. Нейните спортни характеристики се подчертават и от също серийните лостчета за превключване на волана. Като опция се предлага осемстепенна трансмисия Steptronic Sport, която се отличава с особено висока динамика на превключванията, функция Launch Control за ускорение от място с оптимизирано сцепление и функция Sprint са особено бързи междинни ускорения.

BMW xDrive е серийно при върховите модели. Като опция интелигентното задвижване на четирите колела се предлага в комбинация с два бензинови двигателя (BMW Серия 3 Туринг: един бензинов двигател и два дизелови двигателя, както и с Plug-in хибридна технология.

Голям избор от асистиращи системи

Големият избор от системи за автоматизирано шофиране и паркиране позволява допълнително повишаване на комфорта и сигурността на новото BMW Серия 3. Серийното оборудване включва и предупреждение за удар отпред със спирачна намеса, която освен автомобили и пешеходци разпознава и велосипедисти, контролът на скоростта със спирачна функция, Speed Limit Info с индикатор за забраните за изпреварване, ръчно активиран Speed Limit Assist, както и предупреждение при напускане на лентата с връщане в лентата. Като опция се предлагат предупреждение при смяна на лентата, BMW Head-Up дисплей и Асистент за шофиране Professional*, който включва асистента за завиване и връщане в лентата и активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, автоматичен Speed Limit Assist, контрол по трасето и разпознаване на светофари. Функционалността на опционалния Асистент за паркиране включва камера за обратно виждане и асистент за движение на заден ход. Освен това като опция се предлага и Асистент за паркиране Plus* с функциите Park View, Panorama View и Remote 3D View, както и BMW Drive Recorder

BMW iDrive от най-ново поколение с BMW Operating System 8

Въведеното при новото BMW Серия 3 мултисензорно изживяване BMW iDrive с най-новото поколение на операционната система BMW Operating System 8 с още по-мощната свързаност и обработка на данни, както и интуитивното взаимодействие между водача и автомобила ви води към дигиталното бъдеще. Освен от BMW Curved Display това се осигурява и от разширените възможности на BMW Intelligent Personal Assistant.

Като универсален дигитален интерфейс между водача и автомобила служи My BMW App, с което вече може да бъде управлявано и зареждането на високоволтовата батерия на Plug-in хибридните модели. Освен това при новото BMW Серия 3 Седан и новото BMW Серия 3 Туринг може да бъде интегрирана и съвместимата с 5G Personal eSIM, която се ползва от BMW ID за индивидуализиране на потребителското изживяване, както и за още по-оптимизирана интеграция на смартфони с Apple CarPlay® и Android Auto™. С функцията BMW ConnectedDrive Upgrades новото BMW Серия 3 винаги е на най-актуалното софтуерно ниво. Актуализациите могат да включват различни съдържания: от нови услуги до подобрени автомобилни функции.

 

Източник: www.bmw.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.