• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Заради мерките: Над 3300 заведения в страната са затворили

Заради мерките: Над 3300 заведения в страната са затворили

/КРОСС/ 170 Собственици на заведения в малки градове сигнализират, че са изправени пред дилемата да затворят или да продължат да работят със зелен сертификат на загуба. През 2020 г., на старта на COVID пандемията, в България е имало близо 21 500 барове, ресторанти и дискотеки.

Тази година броят им е 18 183. Така, за изминалата една година заведенията в България са намалели с малко над 3300. В едно от заведенията на главната улица в Перник никой не влиза, споделя пред БТВ сервитьорът Лозан Кирилов. Уточнява, че не пускат клиенти без зелен сертификат. По думите му сутрин отваря заведението, подрежда масите и работата му приключва с това. Липсата на работа и липсата на клиенти са принудили вече ресторант в Казанлък да затвори.

Собственикът посочва, че сигурно ще му се наложи да продаде собствеността си, за да погаси част от кредите си. Заради нежеланието на хората да посещават заведения, където се изисква сертификат, въпросните барове и кафенета, след като си направят сметката за ниския оборот и постоянните разходи, установяват, че за тях е по-добре държавата да ги затвори, вместо да ги остави да работят със сертификат. "Когато бяхме затворени и не работехме, бяхме по-добре, защото получавахме помощ от държавата по различните мерки", коментира Лозан от Перник.

Сега заведенията са отворени и трябва да разчитат не на държавата, а на клиентите, които ги няма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

08.11.2021 08:17:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.