• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Складовата база на Kaufland България получи TÜV сертификат за качество

Складовата база на Kaufland България получи TÜV сертификат за качество

/КРОСС/ Логистичният център на Kaufland България в село Стряма, който е и най-големият на Балканите, получи престижния сертификат за качество TÜV AUSTRIA. Той е издаден в удостоверение на това, че дейностите в складовата база отговарят на най-високите международни стандарти – безопасност на храните, качество на процесите и контрол на рисковете. Фокус на одита и сертификацията са процесите, свързани с приема на свежи месо и риба.

Лoгиcтичнaтa бaзa на Kaufland се състои от две мегаструктури, разположени на площ от 112 000 кв.м. Общият капацитетът на складовия комплекс надвишава 110 000 палетоместа. Над 1 045 000 са общо палетата, които всяка година се комисионират в него и се транспортират до всичките 63 хипермаркета в цялата страна. 580 са служителите, които работят за обезпечаване на всички процеси в него. При прием на стоките, на място в Централния склад се извършва и ключова част от качествения контрол на продуктите, предназначени за магазинната мрежа на най-големия ритейлър у нас. Специалисти по качеството ежедневно одитират постъпващите артикули и съблюдават за това те да отговарят на критериите за цвят, структура, размер и вкус.

„Полученият международен сертификат TÜV AUSTRIA валидира високото качество, което поддържаме при ежедневното изпълнение на вътрешните си процеси. Одитирането и издаването на сертификат TÜV е дълъг, сложен и много прецизен процес и ние преминахме успешно всички стъпки от него. Нашата Логистична база няма аналог в България – както с мащаба си, така и с характера на процесите, които протичат в нея. Качественият контрол, който се извършва на място в нея и който е задължителен за всеки един продукт, който постъпва ежедневно, е нещо на което много държим и с което се гордеем“, коментира Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

Процесът по издаването на TÜV сертификат включва проверка на вътрешните процедури в компанията от независими одитори. Сертифицираният обект подлежи и на непланирани одити докато носи печата с логото на TÜV. Над 150 са точките по вътрешните правилници от протокола за проверка, по които се следи за изрядността и които са затвърдени от TÜV AUSTRIA. Сред тях са критерии за хигиена, безопасност на храните, температура на съхранение и излагане на стоката, облекло и поведение на служителите, подредба и годност на продуктите. Сертификатите се издават по най-новите стандарти 9001:2015 и 22000:2018.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.